Храни с пробиотици укрепват организма и предпазват от рак

Ако използвате храни, богати на пробиотици, ще се защитите от инфекции, ще засилите имунитета и подобрите храносмилането

Ако сега, през късната есен и зимата, хапвате повече храни с пробиотици, имате всички шансове да не пипнете различни вируси, грип или пък да се разболеете от някоя по-опасна болест.

Това е така, защото чудесните пробиотици се борят с размножаването на вредните бактерии и стимулират правилното функциониране на храносмилателната система.

Една от най-известните храни с пробиотици е киселото мляко, което е пълно с живи бактерии с клинично доказани ползи за здравето, които помагат освен да сте здрави, но и да отслабнете.

Ползите от консумацията на храни с пробиотици са много.

Те пазят от инфекции и укрепват имунната система, като същевременно с това подобряват процеса на храносмилането.

Полезните пробитици връщат здравето на организма след употребата на антибиотици, които убиват полезните за организма бактерии наред с болестотворните бактерии.

Чудодейните пробиотици подобряват функционирането на пикочно-половата система и спират възпалителните процеси.

При непоносимост към лактоза помагат именно тези полезни вещества.

Наред с всичко, полезните пробиотици намаляват лошия холестерол в кръвта и снижават значително риска от развитие на някои видове ракови клетки.

Източници на пробиотици са най-вече млечните продукти, но те се съдържат също така в киселото зеле, киселите краставички, туршията и други кисели храни.

Ферментиралите храни като кисело мляко, извара и цвик действат като естествен пробиотик за отслабване.

Учените съветват редовно да си хапваме от тези храни, тъй като те могат да намалят риска от диабет тип 2 с 25%.

Към ферментиралите храни учените прибавят дори маслините, тъй като и при тях има подобно действие, както и някои меса и сирена.

“Фигурин

Тези храни повишават имунитета, противодействат на алергиите и подпомагат отслабването, тъй като с тях се засищаме бързо.

Важно е да избирате кисело мляко, направено с живи бактерии, за да получи организмът ви наистина чудесните пробиотици, които да ви помогнат при десетки болести и неприятни състояния.

Пробиотици се продават и като хранителна добавка, но най-добре е човешкият организъм да получава от тях в естествен вид.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *