Ако имате проблеми с очите, обърнете се към народната медицина

Проблем с очите е честа причина за главоболие

Напрегнатото ежедневие, стресът, напрежението са честа причина за главоболие и умора. Те обаче оказват влияние и върху състоянието на целия организъм включително и на очите.
Продължителната работа пред компютър, четенето при лоша или изкуствена светлина, замърсяването и преумората оказват негативно влияние върху очите.

Успокоявайте и тонизирайте вашите очи, за да избегнете проблеми за в бъдеще

Чувството на умора в слепоочието, напрегнатост и главоболието са най-честите признаци за проблем с очите.

В резултат на претоварването и честото стоене пред компютър човек може да си причини на очите различни заболявания, като ечемик, замъглено зрение, болки в очите, катаракта, конюктивит и други.

Преди да е станало твърде късно и да си докарате някой по-сериозен проблем с очите, обърнете се към народната медицина. Голям брой билки могат да помогнат за облекчаването, тонизирането и запазването на блясъка на вашите очи.

Така например билката бляскаво око е изключително ефикасна и помага при редица проблеми с очите. Ето и ефикасна рецепта, която ще ви помогне на тонизирате и успокоите напрегнатите от ежедневието очи.

Демир бозан билки за бъбреци

В 150 мл. кипнала вода се слага една супена лъжица от нарязаната на ситни парчета билка бляскаво око. Оставена докато изстине, сместа може да се използва до 12 часа. За да направите компрес потопете два памучни тампона в студената смес, изстискайте и ги поставете върху клепачите ви. Останете така десет минути, като намокряте памучните тампони щом станат топли (идеалното време да направите компреса е докато лежите във ваната). След като 10-те минути изтекат, измийте очите си със студена вода и ги подсушете с мека, чиста кърпа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *