Кога е противопоказно да се извежда бебето?

Ето няколко съвета от чичо доктор кога е противопоказно да извеждате бебето си:

бебе-разходка-съвети-противопоказно-чичо-доктор

Кога е противопоказно да се извежда бебето?

Когато детето се възстановява от някаква болест: в такива случаи изчакайте да ви разреши лекарят. Също ако навън температурата е под нулата, когато вали, духа силен вятър или има мъгла. Мъглата е по-вредна от дъжда, вятърът също.

Какво се препоръчва, когато бебето е навън?

При топло време не оставяйте бебето да спи без сенник и изложено на слънцето. Това води до топлинните удари: вдигнете сенника, а количката настанете на сянка.

Ако бебето е много малко и не може да стои седнало, внимавайте да не грее в очите му слънце!

Когато детето е легнало и не сме достатъчно внимателни, слънчевите лъчи— понякога дори през сянката на листата — могат да попадат пряко в очите и да му причинят болка.

( И най-сетне носете биберон с минерална вода, бебето ви ще ожаднее. Пазете детето от газовете, които изхвърлят колите: не го разхождайте дълго по улиците или по края на много оживените пътища. Затова именно детската количка трябва да е по-висока — концентрацията на отделяните газове е най-плътна ниско до земята. Когато детето се вози в спортна количка, понякога нослето му е точно на нивото на ауспуховите тръби на автомобилите – то направо вдишва отрова. Щом може да седи седнало, подпирайте го с възглавници, така по-добре ще се радва на заобикалящата го гледка. Не се доверявайте на високите колички, които са зле прикрепени, ако детето много шава, може да падне. И не закачвайте верижката на кучето за количката, защото когато влизате в магазин, то може да потегли количката или да я обърне.

споделяне в социални мрежиАСТРОЛОГЪТ
НА ЗВЕЗДИТЕ ПРАВИ
ПЕРСОНАЛНИ ХОРОСКОПИ!


ВИЖТЕ ТУК!!!>>

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *