Ето и нещо ефикасно против комари и техните ухапвания!

 През лятото е добре да знаем как да избягваме неприятните ухапвания на насекомите и нещо ефикасно против комари 

срещу-ухапвания-против-комари-крушки

Ето и нещо ефикасно против комари и техните ухапвания!

Летният сезон винаги носи приятни асоциации, но те могат да се помрачат от комарите, чиито досадни ухапвания са способни да провалят цяла почивка. Хубаво е да знаем по какъв начин можем да се предпазим от тях.

Мъжките комари са безобидни. Те се хранят с нектар от растенията. Само женските обаче могат да ни изнервят достатъчно, превръщайки тялото ни в мишена. Това е така, защото протеините, които се съдържат в кръвта, са необходими за създаването на яйца.

Развитието на яйцата на комара до възрастен индивид трае само няколко дни. След това са готови да се чифтосват. Обикновено преживяват 14 дни. За този кратък срок обаче те са в състояние да снесат около 1000 нови яйца.

Неприятният сърбеж, който предизвиква ухапването, е породен от слюнката на женския комар, която попада в кръвта ни чрез ухапването. Преди да почне да смуче, насекомото плюе в организма. По този начин в него попадат вещества, които забавят съсирването на кръвта и изсмукването й става значително по-лесно.

Направени изследвания посочват, че комарите хапят най-често закръглени блондинки с висок холестерол. Кожата на тъмните хора и на повечето мъже е по-дебела и не е предпочитана за смучещото насекомо. Хората с повече килограми пък се потят повече, а това привлича неминуемо кръвопийците.

Един от начините потенциалните жертви на ухапванията да се предпазят е носенето на тъмни дрехи. Канадски учени работят над уред за справяне с ципокрилите досадници, базиран върху изследване, което доказва, че мръсните чорапи привличат комарите. Ефикасни донякъде си остават и старите методи на намазване на ухапаното място с лимонов сок, оцет или счупени листа от билки.

Съществуват редица съвети, но все още няма метод, който да осигурява 100-процентова защита от ухапванията на комара.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Ето и нещо ефикасно против комари и техните ухапвания!

  1. По аптеките са пуснали едни много симпатични лепенки против комари на растителна основа.Лепят се по дрехите,може на спалния чувал,брезента на палатката и в никакъв случай върху кожата.Действат и против кърлежи и бълхи.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *