Пушене и кърмене – взаимоизключващи се понятия

Ако сте отговорни майки, пушене и кърмене трябва да бъде табу в живота на вас и вашето бебе

Само по себе си пушенето е вредно, но човек сам избира дали да се трови.

Но когато става въпрос за пушете и кърмене при майки, които имат бебета и продължават да не се отказват от порочния си навик – тогава може да говорим директно за престъпление.

Такива родителки трябва да знаят, че дори и една цигара, изпушена докато кърмите своето бебе, може да навреди на вашето дете.

Последиците от пушете и кърмене е на първо място по-бавно наддаване на тегло на новороденото.

Това е така, защото цигареният дим намалява количеството кърма и мазнините в него, а това води до недохранване на вашето отроче.

пушене и кърмене

Ако сте отговорни майки, пушене и кърмене трябва да бъде табу в живота на вас и вашето бебе

Пушенето също така може да повлияе на продължителността на кърменето. При пушене и кърмене бебето поглъща вторичните отрови чрез майчината кърма. Ако пък сте толкова неблагоразумна и пушите около новороденото си дете, то тогава трябва да знаете, че то поглъща въглероден моноксид, което вдига риска от респираторни заболявания, а така също усложнява проблемите с алергиите.

При пушене и кърмене трябва да знаете също, че колкото повече време е минало след като сте пушили, толкова по-малко никотин ще поеме бебето.

Ако толкова не можете да откажете цигарите докато кърмите, то пушете след като сте нахранили детето си.

Повечето жени, които пушат дори и когато са бременни се излагат на риск от преждевременно раждане, а детето им може да има по-ниско тегло от нормалното.

Бебетата на майки пушачки са изложени на огромен риск от дихателни проблеми и предразположеност към различни алергии, астма и инфекции.

Не на последно място пушене и кърмене и пасивното пушене неслучайно се свързва със Синдрома на внезапната детска смърт.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *