Пчелен клей – естественият антибиотик срещу възпаления, гъбички и язви

Вълшебният пчелен клей се бори успешно с гастрит, колит или язва и има противотуморно действие

Полезният пчелен клей е смятан за един от най-силните природни антибиотици. С тази субстанция пчелите обграждат своите кошери, предпазвайки ги от всякакви микроби, вируси и вредни въздействия.
По аптеките и дрогериите се продава спиртен разтвор от пчелен клей или прополис, който се използва при много болести между които като противогрипно и онтивирусно срество, при пародотнит, гастрит, язва и колит.

пчелен клей

Вълшебният пчелен клей се бори успешно с гастрит, колит или язва и има противотуморно действие

Лечебният пчелен клей подсилва имунната система, използва се много успешно при възпаления на венците и устната кухина. Противораковото действие на продукта е много известнно и затова пчелен клей се прилага при лъчеви и рентгенови увреждания. Препаратът има антиканцерогенно и противотуморно действие.
Установено е, че прополисът има противомикробна активност по отношение на бактерията, която причинява язвената болест и която е налице и при много от хората с гастрит.
Освен това пчелен клей се прилага и външно при всякакъв вид дерматити.
Спиртен извлек от пчелен клей може да си приготвите и сами. В 100 грама чист спирт се натрошава 30 грама прополис на малки парченца. Колкото по-ситно толкова по-добре. Оставя се да престои за около седмица-две на тъмно, като е добре отвреме навреме да се разклаща. Готовата смес се прецежда през няколко пласта марля. Съхранява се в тъмно стъклено шише.
Пчелен клей се приема като за възрастни в чаша с хладка вода се накапват 30 капки. При деца в чашата се накапват толкова капки, на колкото години е детето.
Спиртен извлек от пчелен клей се използва за жабурене, за пиене и за третиране на пъпки, обриви, гъбички и афти.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *