Пчелно млечице – природно чудо и лек за много болести

Уникалното пчелно млечице е високо оценено в Европа и по целия свят още от дълбока древност до наши дни. Не напразно е наричано „еликсир на здравето“.

Съдържание на статията: Пчелно млечице. Лечение с пчелно млечице и полезни свойства. Пчелно млечице цена. Пчелно млечице за жени. Пчелно млечице за мъже. Женшен с пчелно млечице. Пчелно млечице за деца. Пчелно млечице капсули. Пчелно млечице противопоказания. Пчелно млечице прием. Пчелно млечице дозировка. Мед с пчелно млечице.

Пчелно млечице.

Днес много хора се интересуват от лековитото пчелно млечице и другите пчелни продукти за решаването на своите здравословни проблеми. Природният продукт е бил използван най-често от елита и неговото обкръжение, който може да си го позволи. Той е много високо оценен и е много скъп. Получава се много трудно и в много малки количества. Хората, които вече са запознати с този конкретен продукт на пчеларството могат да кажат много интересни и полезни неща за него.

Пчелното млечице е известно в древен Египет и древен Китай като „еликсир на здравето“. То е било използвано в Римската империя, като средство за укрепване и възстановяване на организма, защото може да лекува редица заболявания. В Европа то преживява възраждане през ХХ век, благодарение на учените-изследователи. От тогава те са започнали да идентифицират нови забележителни характеристики на това природно вещество.

Сега търсенето на пчелно млечице непрекъснато се разраства, тъй като все повече и повече хора откриват този невероятен пчелен продукт и полезните му свойства.

В пчелното семейство то се произвежда от пчели наречени ”кърмачки”, докато са млади и не летят – на 5 до 15 дни. Те синтезират специален жълтеникав секрет, с белезникаво оцветение каквото имат перлите, който има консистенция на сметана (за хората вкусът му е леко кисел и има специфичен аромат). Това е ценното пчелно млечице, незаменимата храна за ларвите и майката. То се нарича още и желе роял, което идва от името му на френски – gelée royale.

Когато пчелите ”кърмачки” произвеждат млечице за пчелите работнички, той се отделя от хипофарингиалните им, долночелюстни жлези, а когато е за царицата е от мандибуларните им жлези – гълтачна и горночелюстна. Има голяма разлика между двата секрета и тя е по-високата доза в пъти на пантотенова киселина, неоптерин и биоптерин, в състава на млечицето за майката. Тези съставки действат стимулиращо на репродуктивността й, която е много интензивна и обмяната на веществата също и с това те правят възможно снасянето по 1500 – 2000 яйца ежедневно.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Бъдещите пчели работнички се хранят с пчелно млечице само 3 дни. Пчелата майка се храни с него през целия си живот, който е около 5-6 години, докато нормалните пчели живеят само 5 – 6 месеца. В такъв случай царицата редовно извършва много работа със снасянето на яйца. Можете ли да си представите! Царицата или както се нарича още пчелата майка, живее 12 пъти по-дълго от нормалните пчели само защото се храни с пчелно млечице, а в действителност пчелите работнички и царицата произлизат от едни и същи яйца. Само продължителното хранене на ларвите определя кой ще живее по-дълго.

Суперпродуктът пчелно млечице се дава на новоизлюпените пчели през първите три дни от живота им.

Суперпродуктът пчелно млечице се дава на новоизлюпените пчели през първите три дни от живота им.

От пчелното млечице ларвите растат много бързо и се формират. Само след няколко дни, теглото им се увеличава хиляди пъти. Затова може да се счита чудодейното „пчелно млечице“ като вещество с висока биологична активност, и като силно естествено подсилващо средство. В семейството пчелите се отнасят към пчелното млечице като най-ценното и питателно средство.

Пчелното млечице – напълно уникален дар от природата, към което човекът е получил достъп с отглеждането на пчелите. Това е чисто естествено вещество, което не може да бъде изкуствено пресъздадено дори със съвременни средства. Той има богат и разнообразен състав, които все още се проучва.

Състав на пчелно млечице

Пчелното млечице е питателно и биоактивно. То е най-ценното от всички продукти от пчелина. Учените са досега идентифицирани в състава на млякото около четири основни компонента. Всички те са изключително прецизно балансирани. Съществуващите протеини в кралското желе са повече от всеки друг продукт в нашето обичайно хранене. Въпреки това, те са много сходни по структура с човешкия протеин.

Кралското желе е съставено приблизително от 70% вода. Останалата част представлява протеини, въглехидрати и мазнини. В състава има и редица органични и мастни киселини, ДНК и РНК. То е много богато на витамини и минерали и също така съдържа много аминокиселини, повече от двадесет различни хормони и няколко ензима. В пчелното млечице са открити природни антибиотици – фитонциди. Присъстват в него имуноглобулини и ацетилхолин.

Количеството на аминокиселините в млякото е повече от тези в месото, млякото и яйцата.

Витаминният комплекс в него е впечатляващ. В него присъстват вит. А, С, D и Е, а от В-комплекс: В1, В2, В3, В5, В6, В7, В12, В15.

Съставът на минералите също е много добре представен. В него има калций, калий, желязо, магнезий и други, от порядъка на стотици елементи.

Определена част от биологично активните компоненти на уникалното ”пчелно млечице” все още са в процес на проучване от изследователите. Съставът на този природен продукт, разбира се, може да е малко различен и варира в зависимост от пчелното семейство, околната среда и други. Но като цяло естественият „набор“ винаги е богат и балансиран. Това определя и неговите полезни свойства.

Лечение с пчелно млечице и полезни свойства.

Полезни и терапевтични свойства на пчелно млечице.

Пчелното млечице е известно като тоник, адаптоген и тонизиращо средство и затова е нещо уникално, и със своя състав показва множество ползи за здравето.

Ето с какви полезни свойства е известно то:

– добре тонизира организма и подобрява цялостно физически човешкото тяло;

– укрепва имунната система;

– бори се с бактериите и вирусите;

– подобрява естествените процеси в тъканите и мускула;

– позволява ни да премахнем токсините и радионуклидите;

– подобрява обмяната на веществата;

– нормализира работата на храносмилателния тракт;

– нормализира и подобрява сърцето и кръвоносните съдове;

– подобрява хемопоезата чрез увеличаване на производството на еритроцити и хемоглобин;

– подобрява функционирането на ендокринната система;

– допринася за нормалното функциониране на пикочо-половата система;

– помага при проблеми на дихателните пътища;

– подобрява функционирането на органите на зрението;

– нормализира показателите на глюкозата в случаите на диабет;

– помага в производството на хемоглобина;

– проявява регенериращи и лечебни свойства;

– помага на кожата, ноктите и косата;

– дава положителен ефект върху нервната система;

– подобрява паметта;

– полезен е за хората с увреждания;

– стимулира развитието на стволови клетки, без което обикновено е невъзможен растежът им.

– има ефект против стареене, затова се използва широко в козметологията.

Пчелното млечице действа в много направления и се проявява като лечебно (включително и при комбинирани терапии) и профилактично средство. То помага за намаляване на риска от рак, оптимизира напрежението, освежава, укрепва паметта, нормализира съня, действа като естествен антидепресант и помощно средство за справяне със стреса.

Днес пчелното млечице е представено в неговите два основни вида – натурално и адсорбирано (консервирано).

Натуралното пчелно млечице е прясно, охладено веднага след събирането. Тя изисква да се съхранява в сух запечатан контейнер, и с дълбоко замразяване. При нормални условия, този продукт е много нетраен и губи ефективността си.

Адсорбираното пчелно млечице  – това е сушено сурово мляко. То се продава под формата на гранули или на прах. Може също да се намери по аптеките и магазините за пчелните продукти под формата на таблетки или други дозирани форми. При производството му като консервант се използва глюкозо-лактозна смес, благодарение на която се постига дългосрочно съхранение. Както и при други консервирани продукти и в много случаи с натурални продукти, и при този се получава при преработката му загуба на много ценни елементи от състава. Такива са пантотеновата киселина, някои витамини и микроелементи и други компоненти.

Натуралното пчелно млечице е в много пъти по-силно от консервираното (абсорбираното), тъй като оригиналният му състав се запазва максимално в неговата чиста форма.

Така, че този вид пчелно млечице ни дава много повече ползи, и често дори за сравняване на силите им със сушеното, просто не е уместно. За събирането му се изисква деликатност и точност, използват се чисти опаковани и спринцовки например, инсулинови спринцовки, те са по-удобни за употреба за прецизно дозиране и веднага се замразява.

Приложения на пчелното млечице. 

За какви болести се и състояния се използва пчелното млечице? То се проявява като универсален лек, възможностите на неговият терапевтичен ефект са необичайно широки. В съответствие с неговите лечебни свойства то се за определени заболявания във всяка област на приложението му.

Като лекарствено и профилактично средство то помага за следните заболявания:

– УНГ заболявания, настинки;

– бронхит, туберкулоза;

– исхемия, хипертония;

– стомашно-чревни заболявания, гастрит, язва на стомаха;

– холецистит;

– бъбречни заболявания;

– заболявания на женската и мъжката репродуктивна система;

– кожни заболявания, псориазис, атопичен дерматит;

– болести на очите като катаракта и глаукома;

– артрит, болки в кръста;

– нарушения на нервната система, депресия;

– хронична умора, намалена памет и внимание;

– влошаване на състоянието на косата и ноктите.

При липса на противопоказания, то се препоръчва за бременни и кърмещи майки, недохранени деца и възрастни хора.

Пчелното млечице в чист вид или заедно с други пчелни продукти помага за възстановяване на работата на всички системи в организма, за укрепване, подкрепа и лекува тялото, като връща жизнеността му.

Приемане на пчелно млечице при сърдечносъдови заболявания

При исхемична болест на сърцето, може да се смеси пчелно млечице с мед. Дозата е 2% пчелно млечице в смес с мед, средно 5 грама 2 пъти на ден (държи се под езика до пълно разтваряне, както се държи нитроглицерин). Намалява интензивността и честотата на пристъпите от ангина, изчезват прекъсванията и болките в сърцето.

Използването на пчелно млечице позволява да се премахне главоболието, получено в резултат на приемане на нитрати. При лечението им се намалява ежедневното колебание на кръвното налягане, увеличава се хемоглобин в кръвта. Може да се пият по 2 таблетки от лекарството „Апилак“ (20 мг под езика 3 пъти дневно) за 3-4 седмици. След почивката, може да се повтори.

Намаляване и увеличаване на кръвното налягане с пчелно млечице

Малки дози от пчелно млечице 0.01 г понижават кръвното налягане, докато по-големи от 0.02-0.03 г го увеличават. При хипотония трябва дозата пчелно млечице да е 0,005 г или таблетки „Апилак“ (половин таблетка под езика) 1-2 пъти на ден за 3-4 седмици. При хипертония се взема пчелно млечице или таблетки „Апилак“ (1-2 таблетки) по 3 пъти дневно за 2-3 седмици. След 10-14-дневна почивка курса на лечението може да се повтори. Комбинацията от пчелно млечице и съответните лекарства повишава ефективността на лечението.

За подобряване на кръвта

Кралското желе регулира метаболизма на липидите и по-специално – обмена на холестерол, действа за превенция на хиперхолестеролемия – болест широко разпространена, особено сред по-възрастните хора. Използване на пчелно млечице в комбинация с антикоагуланти дава положителни резултати при лечение на тромбофлебити и при първоначален етап на ендартериит (възпаление на артериите на вътрешния им слой). Пчелното млечице спомага за повишаване на хемоглобина в кръвта, повишаване на нейната способност да доставя повече кислород към мускулите по време на тренировка. (Трябва да се отбележи, че в съвременната спортна медицина, и по-точно в антидопинговата медицина, прекаленото повишение на хемоглобин в кръвта, е причина за спирането на спортисти от конкурси.)

Приемане на пчелно млечице при заболявания на стомашно-чревния тракт

Пчелното млечице е един чудесен инструмент за лечение на язви на стомаха и на дванадесетопръстника, гастрит, заболявания на червата, бъбреците и черния дроб.
При лечение на язви на стомаха и на дванадесетопръстника пчелното млечице се прилага в смес с мед в съотношение 1:100 (половин чаена лъжичка три пъти на ден, държи се в устата, докато се разтвори).

Лечение на респираторни заболявания

Пчелно млечице може да се използва и при лечението на бронхит, трахеит, ларингит, остър и хроничен ринит, хронична пневмония и други респираторни заболявания. Най-често се използва за лечение на астматичен бронхит и бронхиална астма, поради наличието в него на ацетилхолин и други активни съставки. Единична доза от пчелно млечице за възрастни е 20-30 мг (2-3 таблетки от препарата „Апилак“). Сложете таблетката под езика и да стои в устата докато се разтвори напълно. Използването на пчелно млечице в смес с мед е по-ефективно. Има доказателства за положителни резултати при лечението на астма със смес от 1:50. Дозата от пчелно млечице е 200 мг на ден. Преди да вземе лекарството също трябва да се пие по половин чаша алкална минерална вода.

При лечението на хронични респираторни заболявания, особено ефективен пръскане на лиофилизирано пчелно млечице. То води до втечняване на бронхиалния секрет, увеличаване на „дълбочината“ и лекотата на дишане, възстановява владението на гласа, което е важно в някои професии (учители, певци, актьори и т.н.).

Трябва да се има пред вид обаче, че при алергии към полени и цветен прашец, при употребата на пчелно млечице, е възможно да се възникнат дихателни проблеми, включително и астматични пристъпи.

Пчелно млечице – как въздейства върху кожата

Различните свойства на пчелното млечице в дерматологията, успешно са използвани като терапевтично и профилактично средство за хронични кожни заболявания, придружени от промяна в метаболитните процеси и по-специално метаболизма на мазнините.Таблетките и мехлемите Апилак се използват при невродермит и екзема, алопеция ареата, себорейни и микробни екземи, псориазис, лупус еритематозус, брадавици, хронични възпалителни заболявания на кожата и т.н.

За лечение на невродермит и екзема може да се взема например, в рамките на две седмици с таблетките препарат „Апилак“ (под езика до пълно разтваряне) при използване на 10% прополисов мехлем локално. Добри резултати при лечението на екзема дава пръскане с аерозол от 0.5% разтвор на пчелно млечице в зоната на засегнатата кожа.

При лечението на гнойни рани и други хронични възпалителни заболявания на кожата и брадавици, лековитото пчелно млечице се използва в комбинация с лекарства. От лечебното средство „Апилак“ (под езика), се взема по една таблетка 2 пъти дневно за две седмици. Освен оралното приложение, повърхностна рана или възпалените места се третира с 5-30% разтвор на пчелно млечице.

За лечение на себорейна екзема от различен произход се използва 0.5% аерозол от пчелно млечице.

При фокална алопеция приема перорално до 0.01 (за предпочитане в смес с мед) или една таблетка „Апилак“ (под езика) три пъти дневно за 6-10 седмици.

Според руската лекарка дерматоложка А. Ф. Синякова, при псориазис ефективно действа мехлем с пчелно млечице. Обрив на кожата да се намазва с 3% мехлем „Апилак“ едновременно с приемане на прашец прашец. Прашецът да се взема по една чаена лъжичка. Продължителност на лечението е един месец и половина.

Има положителен информация за използването на пчелно млечице при лечение на лупус (туберкулоза на кожата). Използвайте пчелно млечице от 0.01 г или таблетка „Апилак“ (под езика) три пъти дневно за две седмици. В основата на лечението са общите лекарства, а пчелното млечице увеличава цялостната устойчивост на организма.

Пчелно млечице за лечение на централната нервна система

Кралското желе се използва за лечение на заболявания на централната нервна система, причинени от съдови разстройства, местни и общи трофични промени. То се използва за:

– астеничен синдром;

– неврози;

– шизофрения;

– инволюционна психоза;

– при лечението на последиците от енцефалит;

– при лечението на невроза от климактериум;

– неврастения;

– невроза на сърцето;

– истерия, и т.н.

При полиневрит, невралгия, миозит, ревматичен артрит и ревматоиден артрит по-ефективно е лечението с комплекс от пчелно млечице и пчелна отрова. Действието на двата продукта едновременно взаимно се подсилва.

Пчелното млечице е доста ефективно при нервно-психически разстройства, включително болестта на Алцхаймер. Най-добър ефект се наблюдава при назначаването на жени с психични разстройства по време на менопауза.

Лечение на очите с пчелно млечице

Пчелно млечице, благодарение на бактерицидни и бактериостатични свойства, използвани в офталмологията:

– травматичен кератит (заболявания на роговицата);

– гнойни язви и изгаряния на очите.

За вътрешна употреба е доказано полезно пчелно млечице на капсули (сълзи разреждане). Не по-малко ефективно средство е 0,5-1%  мехлем „Апилак“ (полупрозрачна маса, смесва се добре с вода), намазва се зад клепача, два пъти на ден.

За подмладяване на тялото

Пчелно млечице се използва за подмладяване на тялото.

Пчелно млечице се използва за подмладяване на тялото.

В човешкото тяло както е известно процесът на стареене (нарича се гериатрия) е придружен от няколко механични и физиологични промени и нарушения. Те имат пряко въздействие върху здравето на хората. В допълнение те се отразяват на психологическото състояние на човека, а оттам и способността ни да устояваме на неблагоприятни външни влияния.

По всяко време от човешката история се наблюдава голям интерес в използването на пчелно млечице, като биологичен стимулатор. През Средновековието той е наречен „еликсир на младостта“, приписвали са му невероятни възможности. Някои хора и в наше време сериозно го приемат за абсолютно средство, което наистина подмладява. Днес то е значително известно със своите трофични, тонизиращи и спазмолитични свойства, със способността му да подобрява зрението, паметта, апетита и настроението. Той се използва при сенилна слабост, умора, анемия, ниско кръвно налягане, преждевременно стареене, световъртеж, депресия.
Употребата на 20 мг пчелно млечице (под езика) през ден ефективно действа при анорексия (загуба на апетит, при наличието на физиологични хранителни нужди, свързани с нарушения на активността в център на храненето).

Прием при анемия

Едно от най-честите нарушения в напреднала възраст е анемията. Кралското желе има силен терапевтичен ефект при намаляване на функцията за производство на червени кръвни клетки при пациенти в напреднала възраст, особено в ранен стадий на заболяването (първите признаци са прекомерна умора, нарушена бледност).

Безсъние

Здравият сън е основен фактор за възстановителните функции на тялото на възрастните хора, а и на младите. От добрия сън до голяма степен това зависи здравето ни. Пчелното млечице има благоприятен ефект върху природата на съня на възрастните хора, като същевременно се поддържа и качеството на бодрост през деня.

Профилактика на заболяванията на мозъка и подобряване на мозъчната дейност с пчелно млечице

При липса на някакви заболявания, приемането на пчелно млечице може да се прилага по време на периоди на висока физическо натоварване, при преместване от една климатична зона в друга, когато се променят часовите зони. Това допринася за по-добра адаптация към променящите се условия на околната среда.

Пчелното млечице подобрява умствената и физическата работоспособност. Най-добър начин на употреба е със смес с мед (1:100). Стандартната доза е по 5 пт сместа два пъти дневно половин час преди хранене (държи се в устата до пълното разтваряне).

Пчелното млечице е по-ефективно в комбинация с мед, цветен прашец, прополис, билки и със специфично медикаменти за лечение. Това позволява да се повиши неговата ефективност и да се намали времето за лечение.

Пчелното млечице обикновено се взема на курсове от две седмици за един курс. След всеки курс трябва да се прави почивка, тъй като е възможно организмът да привикне към лекарството и да се намали неговата ефективност. През годината е достатъчно да се направят 3-4 курса.

Пчелно млечице цена.

Пчелно млечице за жени.

Ползите от пчелното млечице за жени:

– увеличава шансовете за забременяване;

– подобрява овулацията;

– дава сила и енергия.

– подобрява състоянието по време на менопаузата.

Пчелно млечице за мъже.

Полезни свойства на пчелното млечице за мъже:

– увеличава производството на тестостерон;

– подобрява качеството на спермата;

– защита на тестисите от отрицателните външни смущения, като например употребата на лекарства или на въздействието на околната среда, както и от остаряване;

– подобрява състоянието на мъже с простатит.

 

Женшен с пчелно млечице.

Пчелно млечице за деца.

Полезни свойства на пчелното млечице за деца:

– помага да се увеличи теглото на децата, които са недохранени;

– повишава апетита;

– подобрява съня, действа успокояващо;

– подобрява мускулната еластичност и затова се предписва при спастична парализа;

– повишава хемоглобина в кръвта, бори се с анемията;

– лекува дистрофия;

– действа добре на периферната нервна система;

– лекува чревна инфантилност.

Прием на пчелно млечице за деца

Биологично активните вещества в пчелното млечице осигуряват интензивна обмяна на веществата, активират всички жизнени процеси. Този природен продукт се използва успешно при лечението на деца със загуба на тегло и недохранване, както и при недоносени бебета. Приемът на 8-10 мг орално на пчелно млечице подобрява общото състояние, подобрява апетита, дава увеличение на теглото. Дозата за възрастни е 5 грама за един курс от 15 дни или това прави по 0,3 грама на ден. За децата съответно тя е, 3 гр, което прави по 0,2 грама на ден. Тука има прекомерна тънкост, за да се приемат точните дози.

Назначаване на пчелно млечице за майки по време на кърмене повишава производството на мляко. В допълнение към това в съчетание с лечебни растения, то помага да се предотврати появата на оток и интоксикация при бременни жени. Приемът на пчелно млечице (0.01) или препарат „Apilak“ (една таблетка) 2-3 пъти на ден (държи под езика до пълното резорбция) увеличава отделянето на урина (диуреза) и улеснява отмиването на токсичните вещества от организма.

По благоприятен ефект дава използването на пчелно млечице в комбинация с лекарствени растения, така комбинацията има диуретични, холеретични и антитоксични свойства.

Пчелно млечице капсули.

Пчелно млечице противопоказания.

Противопоказания за използването на пчелно млечице

Пчелното млечице и неговите лекарства са противопоказани, за хора със свръхчувствителност (които са алергични), с остри инфекциозни заболявания, тумори, и заболяване на надбъбречната кора (болест на Адисон).

С повишено внимание трябва да се използва пчелно млечице при хипертония, както и за хора, които имат склонност към хиперкоагулация (от лабораторните изпитвания на показателите за кръвосъсирване).

Понякога при употребата на пчелно млечице се забелязват нарушения на съня, учестен пулс, сухота в устата и т.н., които изчезват след намаляване на дозата или прекъсване на лечението. Високите дози от пчелно млечице могат да предизвикат смущения в нервната и ендокринната системи. Понякога може да се наблюдават и алергични реакции. В такива случаи, не трябва да се взема природният пртодукт.

Алергичните реакции (свръхчувствителност към пчелно млечице) са изразени с обриви по кожата, локално възпаление и зачервяване, сърбеж, болка в корема, лошо храносмилане, повръщане, диария.

Пчелното млечице не трябва да се приема през нощта, тъй като то често предизвиква възбуда и води до безсъние.

Отравяне с пчелно млечице е почти невъзможно, а за информация според изследванията доза от 15 грама. на килограм телесно тегло е летална при експерименти върху мишки.

Пчелно млечице прием.

Пчелното млечице е един реален склад всички видове полезни вещества,   на хормони прогестерон, естрадиол, амилаза, инвертаза, каталаза, протеаза, тестостерон, холинестераза, витамини от групите А, В, С, D, фосфатна киселина и фолиева киселина. Изненадващо е, че не само състава, но и съотношението на отделните вещества в него, са предназначени както за пчелите така и за човешкия организъм да израснат здрави и силни. Това се доказва от множеството коментари на апитерапевтите

Пчелно млечице дозировка.

Как се приема уникалното пчелно млечице?

Да видим сега каква трябва да е дозата на пчелното млечице и режима на приемането му. Натуралното пчелно млечице се приема на празен стомах сутрин преди хранене. Желаната доза от пчелния продукт се поставя под езика. Под лигавицата на езика се намират най-фините човешки клетки за усвояване, така че всички компоненти на млякото влизат директно в кръвта в първоначалния си вид. Трябва да се подържи 30-40 минути и след това се поглъща, и да не се яде или пие още 20-30 минути.

За да има ефект, трябва да се взема на курсове на 15 дни. За възрастните а един курс е необходимо да вземат 5 грама или това прави по 0,3 грама на ден. За децата разбира се, тя трябва да е 3 гр, което прави по 0,2 грама на ден.

Единична доза за възрастен човек е около 20-30 мг, въпреки че може и да има и други стойности например 30-100 мг на ден и да достигне дори до 500 мг на ден.

Чудодейното пчелно млечице е природен лек за много болести.

Чудодейното пчелно млечице е природен лек за много болести.

След курса е необходимо да се направи почивка за 15-20 дни. Тогава имунитета започва да работи с произведената енергия. След почивката, трябва да се повтори курса отново.

За 1 годината е желателно да се направят разбира се поне 3-4 такива курса. Ако е възможно, може до 8 курса, но не повече.

Основната цел е да се повлияе имунната система до състояние, така че да може да се справи с болестта. И в този случай се елиминира причината за болестта, а не се получава резултат като от фармацевтичните препарати, които могат и да са полезни, но не действат толкова ефективно като естествените продукти и в случая като пчелното млечице.

Мед с пчелно млечице.

Един от най-добрите начини за запазване на коментираното пчелно млечице – това е смес от мед в концентрация от 2%. В 100 грама мед е необходимо, за да се разтворят 2 грама пчелно млечице. Точно както пчелно млечице не се влоши и може да се съхранява дълго време, дори и при нулева температура. Това е важна особеност на меда, с това, че дава възможност за транспортиране на пчелното млечице до всяка точка на земното кълбо през топлите месеци на годината.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *