Пшенични трици – за отслабване и срещу висок холестерол

При продължителна употреба на диетичните пшенични трици се получава понижение на високите нива на холестерола

Модерните за диетичното хранене пшенични трици, са страничен продукт при обработката на пшеничните зърна. Те бяха пренебрегвани, докато не се появи интерес у хората към здравословното хранене. Преди те се използваха само за хранене на животните, но ето, че дойде време да намерят приложение и за човека.

Популярните напоследък пшенични трици са богати на фибри, витамините А(каротин), В1, В2, В6, РР и Е. Съдържат и микроелементите селен, цинк, хром, мед, магнезий, калций, флуор, калий и други. Главно в тях се съдържат 90% от биологично активните вещества на зърното.

Пшенични трици – за отслабване и срещу висок холестерол

Пшенични трици – за отслабване и срещу висок холестерол

Най-голямото им предимство е наличието на много фибри. Те са полезни за предотвратяване на запека, за намаляване нивата на холестерола, за отслабване и т. н.

Пшеничните трици не се препоръчват при язви, остър гастрит, колити и ентерити с инфекциозна етиология. След като отмине възпалителния период, може отново да се използват за добавяне към храненето.

Диетичните пшенични трици се препоръчват като полезни за нормализиране на работата на храносмилателните органи, против запек, който е в основата на много заболявания, фибрите в тях се свързват с жлъчните киселини в червата, а те притежават канцерогенно действие. Усвояването на водата в червата от триците, увеличава обема на изпражненията и с това помага за по-лесното им отделяне и прочистване на храносмилателния тракт от наличните токсини. Те увличат със себе си тежки метали като кадмий, олово, живак. Помагат и за отстраняване на холестерина, за отслабване като подтискат апетита и създават чувство за ситост, полезни са при дискинезия, жлъчен застой, атония на дебелото черво, понижават и високото кръвно, при продължителна употреба.

“Фигурин

Ако почвата, на която е отгледана пшеницата е била богата на микроелемента селен, то и в зърната и в триците ще има от този елемент, който е много важен, защото е антиоксидант и съответно допринася много за здравето на цялото тяло.

Като добавяте поп няколко супени лъжици пшенични трици към яденето, където те могат да се накиснат като супи, млека, айрян, десерти, салати и други, вие ще консумирате един полезен хранителен продукт към основното ядене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *