Поява на пърхот, трихофития и син цвят на кожата при децата

Съвети при поява на пърхот, трихофития и син цвят на кожата при децата

Пърхот

Образуването на малки бели люспички по кожата е нормално. В по-голямо количество се наблюдават при мазна кожа.

Употребявайте мек детски шампоан за измиване на кожата. Ако пърхотът не изчезне, може да използвате специален шампоан срещу проблема.

Син цвят на кожата

трихофитияОбикновено се дължи на недостиг на кислород в кръвта.

Много често новородените имат синкав оттенък на кожата на пръстите на ръцете и краката, макар че са топли. Той се дължи на незрялост на сърдечно-съдовата система и постепенно изчезва. Някои вродени сърдечни пороци могат да се проявяват с посиняване. Затова ако забележите промяна в цвета на кожата на вашето дете, трябва да се посъветвате с лекар.

Трихофития

пърхот-деца

Децата не обичат пърхота

Дължи се на гъбична инфекция и засяга окосмената част на главата, ноктите и кожата. Заразяването става при контакт с инфектирани хора или животни; достатъчен е и контакт с косми или излющени от кожата корички, съдържащо гъбичките.

При трихофитията се наблюдават кръгли, лющещи се петна по кожата на лицето и ръцете и окосмената част на главата, където се образуват плешивини с кръгла форма. Ноктите променят цвета си.

Лечението се провежда с мехлем и антибиотици. Тъй като заболяването се предава лесно, отделете тоалетните принадлежности и спалното бельо на болното дете от тези на останалите членове на семейството.

Гребените и четките за коса, използвани по време на болестта, трябва да се изхвърлят. Детето не бива да ходи на училище до завършване на антибиотичното лечение.

Дано съвети, при поява на пърхот, трихофития и син цвят на кожата при децата, да са ви били от полза!

споделяне в социални мрежи

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *