За какво говори наличието на пяна в урината

Пяна в урината подсказва за някои опасни заболявания и трябва да се консултирате с лекар

Знаете, че по състоянието и вида на урината могат да се познаят доста болести.

Затова, ако забележите, че тя е мътна и в нея има пяна, е добре да се обърнете към лекар.

Ако имате пяна в урината когато ходите за първи път за деня, проблемът трябва да се търси уретрите и да говори за уретрит – възпаление на тези органи, което предизвиква появата на пенещи се лигавични и гнойни секрети, които се отмиват с първата урина. Пяна в урината често е придружено от колики или болки при подене по малка нужда.

Ако урината през целия ден е мътна и в нея има пяна, най-вероятно става въпрос за проблеми с пикочния мехур или с бъбреците. Трябва веднага да потърсете помощ от лекар, за да ви се постави точна диагноза и ви се назначи лечение.

пяна в урината

Пяна в урината подсказва за някои опасни заболявания и трябва да се консултирате с лекар

Често пяна в урината се получава при хора, болни от диабет, чийто бъбреци са поразени от високата кръвна захар. При този случай също е необходимо незабавно да отидете на преглед и да споделите за проблема си.

Ако пяната в урината се дължи на уретит или цистит, то може освен с лекарства, да си помогнете и с някои рецепти от народната медицина. Пийте сок от билката бабини зъби и яжте прясно черно френско грозде като правите и отвари и настойки от него.

При проблеми с пикочния мехур или бъбреците, може да приемате по 1-2 супени лъжици сок от ряпа. Друга рецепта при пяна в урината е в чаша топло мляко да капнете 5-10 капки брезов катран и да разбъркате.

Приема се по една трета чаша три пъти на ден.

При установен нефрит и пяна в урината трябва да хапвате повече боровинки, ягоди, грозде, диня и тиква.

Добре е да забравите за месото и алкохола, а сутрин на гладно изпивайте по една чаша сок от сурови картофи.

При пяна в урината и ако тя е мътна всеки ден пийте по 2-3 чаши прясно изцедени плодови или зеленчукови сокове от лимони, моркови, цвекло и краставица.

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “За какво говори наличието на пяна в урината

  1. Белтък в урината е 747 имам диабет тип 2 ,подути очи но нямам лекарства за белтъка
    Някакви билки

    • Снежана, за белтък в урината можете да пробвате семе от магданоз. Една чаена лъжица стрито магданозено семе се залива с една чаша преварена вода, охладена до стайна температура. Престоява една нощ. На сутринта разбърквате, прецеждате. Пие се по една глътка на всеки 2 часа. Друг вариант на същата рецепта: Една чаена лъжица семе стрито семе от магданоз се запарва с една чаша вряла вода, запарва се 2 часа. Разбърква се и се прецежда. Пие се по същия начин – запарката трябва да се изпие в рамките на деня, по една глътка на всеки 2 часа. Курсът е поне десет дни.

  2. Здравейте от около 2години имам доста сериозна постоянна пяна в урината.непрекъснато пролежавам в неврология но нямам уточнена диагноза и терапия.поради това че имам само един работещ бъбрек биопсията е неприложима.
    Последната измерена загуба на белтък е над 350гр за 24ч
    Може ли някой да ми даде съвет какво да предприема за напред

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *