Ако страдате от радикулит, спете на твърдо легло

Възпалението на нервните коренчета на гръбначния мозък предизвиква болезнения радикулит, движението е най-доброто лекарство

Радикулит връхлита като внезапна остра болка в кръста, а неговата причина е всъщност възпаление нервните коренчета на гръбначния мозък. Възпалението от своя страна бива предшествано от остеохондроза, която „изяжда” хрущялните дискове, които се намират между прешлените на гръбначния стълб. Постепенно тези деформирани дискове започват да притискат нервните коренчета, което пък от своя страна предизвиква острата и неприятната болка при радикулит.
При някои хора тази болка се появява, когато вдигнат нещо тежко в наклонено състояние, при други – при някакво по-рязко движение в легнало положение, докато спортуват или при простуда.

радикулит

Възпалението на нервните коренчета на гръбначния мозък предизвиква болезнения радикулит, движението е най-доброто лекарство

При повечето хора след 60-65-годишна възраст се появява остеохондроза, която от своя страна предизвиква радикулит. Тази болест се разпростира по целия гръбначен стълб – от шийния отдел, през гръдния и достига до кръста.
Най-често болезненият радикулит представлява прищипване и възпаление на нервни коренчета в седалището.
Съветите към хората, които страдат от радикулит са да не стоят дълго време седнали. Ходете изправени и спете на твърдо легло. В началото след спане започва да боли цялото тяло, но след време болките навсякъде преминава. Правете легнали повдигане на краката, един по един и махове в ляво и дясно. Добре е да отидете и на лекар невролог, който да проследи състоянието ви.
Полезно упражнение е и висенето на лост, но то не бива да се прави от хора, които имат дискова херния. В период на обостряне на болезнения радикулит, болките се премахват само с лекарства. Едва след това болните от радикулит могат да правят упражнения.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Ако страдате от радикулит, спете на твърдо легло

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *