Помогнете си при разширени вени с природни средства

При поява на разширени вени има добро съвременно лечение с лазер, а също може да се помогне и с домашни рецепти

Заболяването разширени вени става бавно и постепенно. Обикновено се причинява от заседнал начин н аживот или прекалено стоене прав и тежка работа. Храната също е от значение. Полезни храни са плодовте и зеленчуците, а е добре да се отбягват рафинираните и животинските храни. Съвременната медицина има добро решение за операция с лазер на разширени вени, а може да си помогнете и с рецепти от народната медицина.

Помогнете си при разширени вени с природни средства – орехови листа с мед се мажат върху проблемните места

Помогнете си при разширени вени с природни средства – орехови листа с мед се мажат върху проблемните места

Народната медицина предлага верчер преди лягане да се мажат с мед засегнатите места и отгоре да се сложат орехови листа зелени, не изсъхнали. Увиват се с плат за през нощта. Добре е да се прави тази процедура около 5-6 вечери и би трябвало да минат болките, а ако не минат може да се повтори.
Размачкват се пресни листа от подбел върху дъска. Към получената каша се добавя каймак от прясно мляко и се намазват болните места като се завиват с бинт отгоре. Препоръчва се превръзката да се прави докато мине заболяването.
Разтваря се хума, разстила се върху плат – памучен е за предпочитане и се слага върху болното място. След 3 часа превръзката се маха и се измива засегнатото място със смрадлика – отвара.
У нас е въведен нов метод за лечение с лазер на разширени вени наречен EVLA, който е революционен и има успеваемост 98%. Той е много щадящ тъканите, безкръвен и лесно се понася от пациентите. Извършвеа се само с месна упойка, не е нужен престой в болницата, пациентът се връща към нормална активност още в деня на операцията.
За повече информация тел.: +359 878 71 74 93 и +359 888 71 74 93. Те са на д-р Иван Кючуков, съдов хирург и специалист за лечение с новия метод EVLA. Кабинетът му е в София, квартал „Овча купел“, МБАЛ „Здравето“, намираща се на ул. Маестро Кънев №4.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *