Стопирайте коварния рак със смес от броколи и хрян

Смес от хрян и броколи може да спре развитието на коварната болест рак и да намали туморите

Една отлична смес може да спре коварния рак – болестта на века. Става въпрос за съчетание чмежду хрян и броколи. Хрянът е лековито растение, което намалява риска от развитието на различни видове тумори. Той помага и при такива състояния и болести като силна кашлица и настинки, при синузит, бронхит и сенна хрема. Лютивият хрян бори колики, подагра и главоболие, укрепва мускулите и ставите и помага при ревматизъм.

рак

Смес от хрян и броколи може да спре развитието на коварната болест рак и да намали туморите

Колкото и да не ви се вярва, лечебният хрян намалява риска от развитието на различни видове рак. Това е така, тъй като полезният хрян е много богат на витамин С, а така също и витамини от групата В. Той съдържа също големи количества калий, калций, желязо.

Броколи от своя страна е една от най-полезните за здравето храни. Многобройни проучвания показват, че тези, които търсят да спазват диета с високо съдържание на антиоксиданти, както и други храни против рак и за повишаване на имуннитета компоненти,трябва да го включат в седмичното си меню. Въпреки че е по-популярен като гарнитура, броколито е достъпен и под форма на добавки.

рак

Смес от хрян и броколи може да спре развитието на коварната болест рак и да намали туморите

Този страхотен зеленчук е известен с високото съдържание на витамини A и C, но едни от последните изследвания показват, че хранителният му профил е много по-впечатляващ. Той съдържа хранителни вещества – фитонутриенти, които могат да бъдат похвалени като много полезни в борбата срещу рак, както и намаляване нивата на възпалението и в подкрепа на здравето на очите.

“Фигурин

Съчетанието между хрян и броколи е ефективно дори и ако съставките му са преминали през термична обработка. В хряна, както и полезното уасаби, се съдържа ензимът миросиназа. Лютото помага да бъде усвоен целият спектър от полезни съставки на броколите, твърди професор Елизабет Джефри от университета в Илинойс.

Според диетоложката колкото по-люти са подправките, толкова по-пълноценно се усвояват градивните елементи на броколите. Усилва се и тяхното защитно действие и така се бори коварния рак. Според учените противораков ефект се постига, ако консумацията е поне пет пъти седмично.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *