Ваксина с генномодифициран вирус унищожава рак

Умният вирус JX-594 при клиничните изпитания е показал сензациони способности – унищожава само клетките на тумори в черния дроб, белите дробове, дебелото черво и кожата, а не засяга здравите тъкани

Международният екип от учени под ръководството на професор Джон Бел от унивеситета в Отава, завърши първия етап от клиничните изпитания на новия генно-модифициран вирус, който унищожава раковите клетки по специфичен начин.

Ваксина с генномодифициран вирус унищожава рак

Умен вирус унищожава ракова клетка

Вирусът JX-594 притежава способността да открива злокачествените клетки и да ги атакува незабавно.

Учените използвали за база ваксината срещу едра шарка и са модифицирали генно нейния вирус.

Генно-модифицираният „умен“ вирус има избирателно действие – атакува само раковите клетки и навлиза в тях. Попаднал вътре, вирусът започва да се размножава, използвайки „за храна“ раковата клетка, но без да засяга околните здрави клетки на организма.

Клиничните изпитания с доброволци болни от рак в напреднал стадий, са поразителни по своите резултати.

От общо 23 пациенти, на които на които е поставена ваксината с „умния“ вирус в различна доза, половината са показали значително подобрение – разпространението на метастазите е прекратено.

При един от доброволците, раковите клетки са изчезнали напълно.

Генно-модифицираният вирус JX-594 може да се окаже дългоочакваното лекарство срещу рака. Чрез генното инженерство могат да се създадат интелигентни вируси, които ще унищожават различните видове ракови клетки избирателно, без да засягат организма на човека като цяло.

За практическо използване на умните вируси ще трябва да се изчака – неизвестните са много. Преди да бъде одобрен новият метод, трябва да има сигурност, че всички странични ефекти са изследвани.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *