Лечение при рак на простатата, билки

Съвременната медицина може успешно да лекува рак на простатата, дори и да се е разпространил много

Заболяването рак на простатата е лечим, защото е разположен на много леснодостъпно място и ако се е разпространил извън простата, той може да бъде контролиран чрез терапия с хормони. Болестта е съпроводена с развитието на злокачествени ракови клетки. Обикновено се среща при възраст от над 50 години при мъжете. Има и наследствени фактори благоприятстващи за развитието на този вид рак.

Билката хвощ е полезна при рак на простатата и бъбречни заболявания

Билката хвощ е полезна при рак на простатата и бъбречни заболявания

За разлика от другите видове рак, този на простата е лесно лечим, но също се преминава през стандартните видове терапии, които са и вредни за здравето, но поне дават добър резултат. Все пак, когато е възможно да се контролира и лекува с билки и храни, биха ни спестили някои нежелани странични ефекти от химиотерапията и лъчетерапията и болките и рисковете от оперативното отстраняване на тумора.

В брой 240 на вестник „Десант” е представена терапията на лечение на заболяването от зрител на тв предаване с Христо Мермерски, в което той споделя как се е излекувал о трак на простатата. В изказването си по време на предаването, представилият се като Христо зрител споделил, че е ползвал 2 начина на лечение, като единият е от Христо Мермерски, а другият е намерил сам в билкарски книги.

Дребноцветна върбовка - Epilobium Parviflorum L.

Дребноцветна върбовка – Epilobium Parviflorum L.

Първата рецепта била с магданоз и хвощ. Слагат се 2 супени лъжици хвощ и 2 връзки съвсем пресен магданоз в 2 л вода като трябва да се варят докато изври една част от водата и остане само 1,2 литра от нея.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
Едроцветна върбовка - Epilobium angustifolium – нарича се и теснолистна върбовка. използва в Германия и Австрия за лечение на проблеми с простатата. Екстрактът от листата има противовъзпалителна активност.

Едроцветна върбовка – Epilobium angustifolium – нарича се и теснолистна върбовка. използва в Германия и Австрия за лечение на проблеми с простатата. Екстрактът от листата има противовъзпалителна активност.

Втората рецепта била с билките дребноцветна върбинка 100 г, ранилист 100 г, жълт кантарион, мечо грозде и стръкове пача трева по 50 г, черен оман, корен от омайниче и стръкове от жълтия лековит невен по 40 г. Смесват се добре и от тях се отделят 2 супени лъжици и се добавят в 500 мл вода. Слагат се на котлона да заврат за 5 минути и отварата е готова.

Двете отвари се пият успоредно по 100 мл преди ядене 5 пъти дневно. Те са помогнали на болния да оздравее без операции и без другите вредни за здравето процедури. Рецептите е трябвало да пие поне 3 месеца, но той е продължил още няколко месеца да ги изпълнява. Заболяването рак на простатата е второ по честота за мъжете в България и се явяват като трета причина за смъртност.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Лечение при рак на простатата, билки

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *