Домашни мехлеми лекуват рани от изгаряне

Излекувайте рани от изгаряне с домашно приготвени мехлеми и мазила, които може да приготвите бързо и лесно

Народната медицина предлага голям избор от рецепти за мехлеми и мазила за рани от изгаряне. Може да си приготвите сладък мехлем с бъз както срещу изгаряне, така и за гнойни рани. Приготовя се като се вземат 4 супени лъжици настъргана кора от филизите на бъза, кафена чашка студено пресован зехтин, 2 чаени лъжички счукана бяла дъвка и пчелен восък колкото малък орех- Всечко се сварява докато се сгъсти и се оставя да изстине.
Може да си приготвите и мехлем от репей за рани от изгаряне. Трябва ви половин литър дестилирана вода, в която да пуснете 3–4 корена от репей, който трябва да се свари, докато течността не отане наполовина. Към нея се прибавя 125 грама прясна несолена мас и се оставя да изстине в продължение на денонощие като я покриете добре.

рани от изгаряне

Излекувайте рани от изгаряне с домашно приготвени мехлеми и мазила, които може да приготвите бързо и лесно

Домашен мехлем за рани от изгаряне най-лесно се приготвя с равни количества студено пресован зехтин и восък, които се стопяват на водна баня, а после се остава да изстине.
Има и два вида народен мехлем за рани от изгаряне. Първият се прави като се взема супена лъжица прясно краве масло и се разтопява на тих огън, а след това към него се прибавя чаена лъжичка счукан бял тамян, който се сипва по малко и непрекъснато се бърка, докато разтворът стане гъст като мехлем.
Вторият народен мехлем за рани от изгаряне се приготвя като се взима супена лъжица прясно краве масло и едно прясно яйце, които се разбиват сурови, докато станат на мехлем. Съхранява се на студено.
Бедняшкият мехлем за рани от изгаряне пък се приготвя като в супена лъжица зехтин се пуска настърган на прах тебешир колкото поеме, за да стане гъст мехлем.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *