Ревматизъм и остеохондроза-лечение чрез народна медицина

Забравете за месото при проблеми със ставите и костите

При лечение на ревматизма трябва за дълго да се откажете от месото и да преминете на вегетарианска храна, да ядете колкото се може повече сурови зеленчуци и плодове.

При лечение на ревматизъм на ставите, месото изобщо трябва да се изключи от менюто ви. Всички най-нови източници препоръчват да се започне лечението на ревматизма с фундаментално пречистване на организма.

Прочистването и гладуването — поне веднъж седмично — са задължителни, тъй като ускоряват процеса на оздравяването и винаги довеждат до чудесни резултати.

Диетата е задължителна при ревматизъм

Хранителните продукти с киселинен характер трябва абсолютно да се изключат от диетата: захар и продукти със съдържание на захар, мляко, яйца, риба, сладка, оцет, подправки, съдържащи черен пипер, силен чай, кафе, пържена и тлъста храна, приготвена за продължителна употреба.

Към всичко това трябва да се прибави и масаж на болните места.

Препоръчваме ви няколко народни рецепти при ревматизъм и остеохондроза.

В бутилка с плътна тапа се сипват 200 грама зехтин или олио. Добавят се 10–15 червени пиперки и 200 грама пречистена газ.

Разклаща се хубаво, оставя се за 9 дни на топло място, като се разклаща ежедневно. Тази смес се втрива в кожата за през нощта. Сутринта облечете вълнено бельо и вълнени чорапи. Вземете бутилка с обем 200 грама.

Сложете на дъното парченце камфор. Напълнете я с 1/3 терпентиново масло, 1/3 — зехтин или олио, 1/3 — винен спирт. Преди употреба сместа се разклаща. Втрива се, докато попие изцяло в кожата — до сухо, и се бинтова за през нощта с нещо вълнено.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *