Ремантадин е ефикасен препарат срещу грип

Грипът се лекува с лекарства специални за него, едно от най-ефикасните е ремантадин

Често пъти при настинка, кашлица или хрема, много хора си мислят, че са пипнали вирус. Тези състояния нямат нищо общо с вирусните заболявания като грип. Те са само предпоставка за него, защото свалят само бариерите срещу него. Една такава бариера е лигавицата, през която минават инфекциите. Грипът се лекува с лекарства специално за него, един от най-ефикасните е ремантадин.

Настинката е предразполагащ фактор за грипа, както стреса. Те могат да бъдат поставени под един знаменател. Грипът е характерен с това, че започва внезапно. Вечер сте здрави, а на сутринта не можете да станете.

Той е съпроводен с висока температура, болки в мускулите и ставите, кашлица и други. Доц. Камен  Плочев препоръчва като най-подходящ за лечение на грип лекарственият препарат ремантадин. Има и други много ефикасни, но с тях лечението се оскъпява. Вторият препоръчан антивирусен препарат е тамифлу, но той е много скъп. За активиране на имунитета се препоръчва гамаинтерферон, но той се пие 20 дни. Всичко това прави лечението много скъпо.

Пиенето на ремантадин може да започне всеки болен, без да чака да бъде изписан от лекар, но не се знае дали наистина страдате от грип. Неговите симптоми се срещат и при други болести. Точно тук е проблемът да се разбере дали наистина сте хванали грип или нещо друго.

В състава на лекарството ремантадин се съдържа rimantadine hydrochloride 50 mg и помощни вещества картофено нишесте, лактоза и стеаринова киселина. Една таблетка е от 50 мг. За деца от 7 до 10 г. се приема по 2 пъти на ден таблетки от 50 мг, от 11 до 14 г. по 3 пъти на ден, пие се 5 дни последователно. За възрастни над 64 г. се приема 2 пъти на ден по 100 мг.

Ремантадин е ефикасен препарат срещу грип

Ремантадин е ефикасен препарат срещу грип

Противопоказан е при бременност, кърмене, остри чернодробни и бъбречни заболявания и тиреотоксикоза. Има и слабо изразени лекарствени реакции, които се получават доста рядко.

Парацетамолът  и аспиринът понижават ефикасността на лекарството ремантадин.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Ремантадин е ефикасен препарат срещу грип

  1. Важно е да се знае, че не всички грипни вируси се повлияват от „Ремантадин“. Този препарат действа на вирус тип „А“, а по-често срещаният в този сезон тип „В“ не се повлиява. Имам личният горчив опит от такова лечение и след като три дни пих „Ремантадин“ и не се повлиях от него, вече беше късно да започвам друг противовирусен препарат. Така че, може би по-удачно е с „Тамифлу“, въпреки че е доста скъпо.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *