Рецепта за укрепване на здравето и зрението с мед

Предлагаме ви една рецепта с пчелен мед изпробвана и ефективна за укрепване на здравето и подобряване на зрението

Едно от най-важните неща в живота на всеки човек е здравето. Има много рецепти, които са ефективни и допринасят за подобряването му. Някои от тях съдържат мед, прополис, пчелен прашец и други пчелни продукти. За избраната рецепта се казва, че помага за подобряване на зрението и сваляне на диоптрите, проблема с белите коси се подобрява и е полезна за кожата, а дали на всеки ще му подейства толкова ефикасно зависи от самия организъм, ние не сме еднакви, на един, ако му е полезна една рецепта или билка на друг ще е полезна друга, всеки организъм е различен, но за избраната рецепта има добри отзиви.

Рецепта с пчелен мед за укрепване на здравето и зрението

Рецепта с пчелен мед за укрепване на здравето и зрението

Ето и нужните продукти за рецептата: ленено масло 200 г, чесън – 3 малки глави, 4 лимона, 1 кг пчелен мед. Смилат се на блендер или месомелачка 2 лимона с корите и 2 без корите заедно с обелените скилидки чесън. Получената смес се добавя към меда и лененото масло и е насипва в буркани затворени с капачки. Те се съхраняват в хладилник и се взема по една или две супени лъжици преди ядене. Препоръчително е да се взема 3 пъти на ден.

Всеки един продукт от рецептата е полезен със своите лечебни качества.

Лененото масло е полезно със своите омега-3 мастни киселини и други полезни хранителни вещества.

Чесънът съдържа полезни микроелементи като цинк и серни съединения, ефективни за работата на сърцето и кръвоносните съдове. Освен това е природен антибиотик.

Лимоните са популярни със съдържанието на витамин С и лимонената киселина. Те са полезни за обмяната на веществата и за други нужди на тялото.

Ползата за здравето от натуралния пчелен мед е известна от древността. Действа подмладяващо и укрепващо на здравето със своите микроелементи и други полезни вещества. Може да се ползва и като заместител на бялата захар за подслаждане, но не в много големи количества.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *