Народни рецепти за болки в краката ще ви помогнат

Помогнете си с няколко народни рецепти за болки в краката по напълно естествен природен начин

Много хора, които страдат от артрит или стари травми в по-хладните дни започват да изпитват болки в краката и ставите. Тук ви припомняме няколко изпитани народни рецепти за болки в краката, които наистина помагат, стига да се постоянни и да правите нещата правилно.
Първа от полезните рецепти за болки в краката е с много силна ракия – над 60 градуса. Най-добре е това мазило да приготвите с първак. От него се взема литър и се приготвят две лечебни смеси. Едната е с корен хрян, който трябва да настържете на по-едро ренде, да го поставите в стъклен буркан и да го залеете с половин литър от първака. Така сместа стои цял месец на слънце.

рецепти за болки в краката

Помогнете си с няколко народни рецепти за болки в краката по напълно естествен природен начин

След това се прецежда и се налива в бутилка. По същата технология си направете и още един буркан с първак и настъргани кестени. Тези две тинктури помагат при болки в ставите на краката и на ръцете. Всяко вечер мажете засегнатите места и болката ще бъде потушена.
Друга от полезните рецепти за болки в краката е с лавандулов спирт. Взимат се 250 милилитра лавандулов спирт, 10 грама нишадър и тубичка крем за бръснене. Всички съставки се смесва добре и се налива в шише с тапа, което преди да употребявате трябва да разклащате много добре. С тази смес се лекуват болките в краката, колената, може да се употребява при ишиас, лумбаго и всякакви други костно-ставни заболявания. Най-интересното е, че за всички тези болки лечението става като се изрежат вълнени парчета плат във формата на петите. С лечебната смес от полезните рецепти за болки в краката се навлажняват тези парчета вълнен плат и се прилепват добре към ходилата вечер преди да си легнете. Трябва да завържете с бинт и да обуете чорапи, за да не се местят парчетата вълнен плат и така да спите цяла нощ. Процедурата се прави, докато сместа свърши. След последната процедура се прави накисване на краката в топла вода, а от петите пада коричка, която не е болезнена. Този метод против болки в краката може да се повтори чак след 6 месеца.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *