Две прости рецепти за здрав стомах

Погрижете се за стомаха си

През април-май изведнъж започвате да забелязвате, че се появяват неприятни усещания в стомаха, леки болки, гадене. Това са симптомите на застарял или започващ катар, възпаление на лигавицата на стомаха или язва на стомаха. Преди всичко започнете да се храните правилно — диета, хранене през кратки интервали и на малки порции. А към това добавете и лечението. Ето две най-прости рецепти.

Погрижете се за стомаха си

Сутрин, след като се събудите, обелете една ябълка, настържете я на ситно ренде и веднага я изяжте (без да добавяте захар или мед). Ако имате остър застарял катар, след ябълката в никакъв случай не пийте и не яжте нищо в продължение на пет часа. Ако сте на работа, вземете си лека диетична закуска. След известно време ще имате апетит, езикът ви няма да бъде обложен, ще се покачи киселинността, ще изчезнат болките. Лечението трае месец.
Вторият месец може да намалите интервала между изяждането на стърганата ябълка и закуската, и да го правите три пъти седмично. На третия месец — веднъж седмично. Да се яде настъргана ябълка на празен стомах, веднъж седмично (само сутрин, в никакъв случай вечер), е много — полезно. Това ще ви избави от много болести, на първо място — стомашни. Още един съвет: никога не започвайте да се храните веднага след работа. Отначало се отпуснете, можете малко да полежите. И чак след това вечеряйте.
Накиснете брезови изсушени пъпки (50 грама) в половин литър водка. Настойката се прави 10 дни. Сетне пийте по половин, а може и по цяла чаена лъжичка, три пъти дневно, 15–20 минути преди ядене. Това предизвиква апетита, спомага за зарастването на язвата на стомаха, и червата. Ако ви боли зъб — болката ще изчезне, като му сложите памуче, натопено в тази настойка. Ако не искате да използвате водка за приготвянето на настойката, можете да запарите брезовите пъпки — 1 супена лъжица за една, чаша вода. Пие се по четвърт чаша три пъти дневно, преди хранене. Нямате изсушени пъпки? Използвайте сушени брезови листа. Рецептата, е същата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *