Помогнете си с рецепти за косопад на баба Ванга

Запишете си тези рецепти за косопад на баба Ванга, които помагат при всякакви проблеми със скалпа

Есента, която очакваме след някой и друг ден, е сезонът на косопада. Косата е изтощена след силното лятно слънце, топенето в морета и басейни и идва моментът на обновяването й. По принцип това е естествено състояние, но все пак при някои падането на косата започва да притеснява, тъй като се губят цели кичури.
Има много рецепти за косопад, но сега ви представяме три от тях, които са ни завещани от голямата петричка ясновидка баба Ванга.

рецепти за косопад

Запишете си тези рецепти за косопад на баба Ванга, които помагат при всякакви проблеми със скалпа

За да имате хубава коса и да не губите излишна коса, първата препоръка на баба Ванга е да се освободите от напрежението и стреса и да започнете да водите спокоен и праведен живот. Пророчицата смята правилно, че това, което слагаме в уста, изгражда и нас самите, затова тя съветва да се храним с чиста и здравословна храна.
В хилядите рецепти, които баба Ванга е оставила, има три за коса, които може да използвате.
Първата рецепта за косопад на пророчицата е да миете косата си по-често с хума, но такава, добивана в екологично чисти райони. Ако можете, не ползвайте съвременна козметика за коса като шампоани, лосиони и други препарати, които са пълни с химия, и ползвайте само хума поне една седмица за косата си. Когато приготвите сместа, нанесете внимателно в корените, а после завийте главата за около половин час с предварително затоплена кърпа и найлон, за да се загрее скалпа и да се абсорбират полезните вещества.
Втората рецепта за косопад на баба Ванга е с лимонов сок. Според пророчицата всеки ден в скалпа трябва да се втрива прясно изцеден сок от лимон. Нанасянето на течността задължително се придружава с лек масаж на скалпа. Добре е първо да измиете косата си с хума, а после да втриете лимонов сок или натурален домашен ябълков оцет в косата си.
Третата рецепта срещу косопад на баба Ванга е с бръшлян. Трябва ви 10 грама листа от бръшлян, които се сваряват за около петнадесет минути в петстотин грама вода. Когато отварата изстине, се прецежда и се втрива в корените. Оставя се да действа 15 минути и после изплаквате с топла вода.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *