Няколко много ефективни рецепти за разширени вени ще ви помогнат

Няколко народни рецепти за разширени вени, които са изпитани и ефективни и с които ще можете да облекчите болката в краката

По принцип повече жени страдат от разширени вени и те знят колко е неприятна болката, подуването и тежестта в краката. Проблемът е следствие на стоенето прав и естеството на работата, получават се при бременност или страдате от генетична предразположеност.А почти срещу всяка болест народната медицина е намерила лек, като изключение не прави и този проблем. Затова тук ви представяме няколко рецепти за разширени вени, които са много ефективни, стига да ги спазвате.

рецепти за разширени вени

Няколко народни рецепти за разширени вени, които са изпитани и ефективни и с които ще можете да облекчите болката в краката

Една много ефикасна от добрите рецепти за разширени вени е с овче мляко и бебешки сапун. Тя помага и за тромбофлебит. Взима се една водна чаша прясно овче мляко и се изсипва в тенджера, а към него се настъргва сапунът на по-дребно ренде. Всичко се бърка докато не стане на гъста паста. С нея се мажат краката по посока отдолу нагоре. Трябва да правите това всеки ден в продължение на 40 дни. През първите 10 от тях е хубаво да си правите компреси, а през останалите само да се мажете и да стоите по около час-два, след което да изплаквате. Облекчение се получава след около десетина дни.
Друга много хубава от множеството рецепти за разширени вени е с хума. Тя трябва да се разтвори във вода и най-добре това да стане в глинен съд. Като стане на гъста каша, която се намазва върху по-голям плат и се увива около краката. Превръзката трябва да стои така поне 3 часа. Може отгоре да си сложите чоропогащник или чорапи, които да държат компресите. Правете това всеки ден за поне месец.
Друга от ефективните рецепти за разширени вени, която помага и при болки в краката ползва зехтин. Трябва да си приготвите домашен мехлем от дъбова кора, риган, орехова шума и зехтин. Всички билки може да си набавите от билковите аптеки. Всичко се поставя в тенджера, залива се със зехтина и се варят на водна баня близо два часа. Сместа се прецежда и с билките се прави компрес върху памучен плат, с който се увиват краката. Стои се около час, след което се изплаква с хладка вода.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *