Рецепти полезни при лечение на левкемия

При левкемия могат да бъдат полезни някои рецепти, но това не заменя лекарственото лечение изписано от лекарите

Заболяването левкемия е много опасно и смъртоносно. То бива няколко вида и протича в остра и хронична форма. Причини за появата й могат да бъдат натравяния с бензол, арсен, някои инфекциозни заболявания, замърсяването на околната среда, включително препаратите в селското стопанство, радиоактивно облъчване, рентгенови лъчи и не на последно място лошите условия на живот, лошите човешки взаимоотношения и стреса, които могат да бъдат причина и за други заболявания.

Рецепти полезни при лечение на левкемия

Рецепти полезни при лечение на левкемия

В едно интервю пред БЛИЦ доц. Лиана Герчева обясни, че засега медицината лекува успешно един вид хронична левкемия с ново таргетно лекарство убиващо само една малка част от туморната маса и това е един ензим, който позволява на тумора да се дели и да расте. Това е лечението на хронична миелоидна левкемия, след което пациентите остават в продължително време в постоянна ремисия. Лечението преминава в поддържащо и продължава цял живот подобно на други хронични болести като диабет с постоянен прием на инсулин.

При някои други видове се прилага успешно присаждане на костен мозък, на стволови клетки, но това се прави в по-модерните клиники в други държави.

От полза за този вид заболяване, а също и за други с тежка форма е да се яде повече сурова храна и съдържаща повече витамини. Много са полезни сезонните плодове череши, кайсии, черници, праскови, смокини и други. Пребиваването на чист въздух и пречистващи процедури включващи клизми с лайка и други с кафе. Три супени лъжици цвят от лайка се запарват в един литър вода за 20 минути и след изстиване се прецежда. С тази запарка се прави клизма две вечери подред преди лягане. Клизмите с кафе много помагат да се пречисти черния дроб. Много е полезно да се взема семе от коприва, пчелен прашец, прополис, суров сусамов тахан, сурови ядки, сироп от узрели семена на полски бъз, лимони, куркума, отвара с корени от коприва, корени от бъз. Задължително да се изключат от менюто животинсите храни – меса и млечни, пържени, рафинирани и полуготови промишлени храни. За домашно кисело мляко и пресни яйца може малко изключение да се направи, но много рядко.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Една рецепта на професор Мермерски четете – ТУК, а за лечението с ядки и особено с бадеми и кайсиеви – ТУК.

Рецептите по-долу не могат да бъдат заместител на лекарственото лечение, а са само полезни при лечение на левкемия, изписаните лекарства не се спират и се пият по лекарско предписание.

Рецепти полезни при лечение на левкемия 1

Рецепти полезни при лечение на левкемия 1

Рецепти полезни при лечение на левкемия 2

Рецепти полезни при лечение на левкемия 2

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Рецепти полезни при лечение на левкемия

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *