Рецепти от народната медицина при лечение на шипове

Не винаги лекарствата са достатъчни за лечение на шипове

При шипове много пъти се случва лекарствата да се окажат безсилни.

Някои хора отървали се от коварната болест споделят своя опит, който се състои в диети и прилагане на рецепти от народната медицина. Затова избрахме да споделим няколко рецепти от народната медицина за лечение на шипове.

Първо трябва да обърнем внимание на здравословното хранене и начин на живот. В живота на хора оздравели от артрит, шипове и ред други болести само чрез диета и природни методи се доказва, ползата на този начин на лечение с хранене.

Рецепти от народната медицина при лечение на шипове

Рецепти от народната медицина при лечение на шипове

Така например Дамян Глуховски от Асеновград споделя как лекарите са вдигнали ръце от него и не могли да му помогнат с нищо. Само чрез хранене и спорт е оздравял, подробности четете – ТУК.

Друго средство препоръчано за лечение на шипове споделя друг страдащ от това заболяване и това е еликсир 8 на д-р Никола Хлебаров.

Ето и няколко рецепти против шипове:

Слагат се 2 пресни яйца в подходящ съд и се заливат с ябълков оцет така, че да ги покрие. След като омекнат и се стопят, яйцата се бъркат по-енергични като предварително се отстраняват ципите. Налива се малко по малко и салицилов спирт – 100 мл. Така сместа става готова за ползване. С нея се маже проблемното място само вечер докато се изчерпи количеството.

Намерете си 10 конски кестена. Изпечете ги и ги счукайте на ситно. Добавете към тях силен спирт – 3 супени лъжици. Тази смес се налага върху местата с шипове и се продължава така 40 дни всяка вечер. Ако се появи алергична реакция веднага спрете, може предварително да намажете болните места с вазелин, млечен каймак или мехлем.

Пригответе си 60 кестена и ги счукайте леко. Сложете ги в буркан заедно с 30 аспирина и долейте със силен спирт – 1 литър. Сложете го на тъмно да престои 1 месец като го разклащате през 2 дни. След това прецедете през марля и сместа е готова за ползване. С тази смес са мажат болните от шипове места и се масажират леко с нея. Препоръчана е при шипове, артритни болки и е полезна за болестта на Бехтерев.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *