Рецепти от Аюрведа за отслабване и стопяване на мазнини

Няколко рецепти от Аюрведа, които са древни методи за здраве и красота и които може да използвате в ежедневието

Древната източна наука Аюрведа е микс от естествени методи за лечение на почти всички видове болести, сред които лоша кожа, косопад, затлъстяване и ред други здравословни проблеми.
Има няколко рецепти от Аюрведа, които помагат за по-ефективното и скоростно намаляване на телесните мазнини и за отслабване.

рецепти от аюрведа

Няколко рецепти от Аюрведа, които са древни методи за здраве и красота и които може да използвате в ежедневието

Според древното учение хората, които имат проблеми с килограмите и мазнините в тялото трябва да започват деня си с чаша гореща вода. Към нея може да добавите лимонов сок и мед. Тази напитка се приема винаги на празен стомах.

Според полезните рецепти от Аюрведа е винаги полезно да се ядат сурови и пресни храни. Учението препоръчва поне три дни в седмицата да не се приема нищо друго, освен пресни и необработени плодове и зеленчуци. Това трябва да се съчетае с пиенето на много вода.

Според рецепти от Аюрведа за добрия външен вид има зачение и добрия сън. Трябва да имате режим, да си лягате по едно и също време и задължително си осигурете 8 часа сън. Спалнята трябва да е тъмна и безшумна, премахнете всички евентуални дразнители като телевизор, телефон, часовник, компютър и др.

рецепти от аюрведа

Няколко рецепти от Аюрведа, които са древни методи за здраве и красота и които може да използвате в ежедневието

Трябва според рецепти от Аюрведа да се избягват всички преработвани хранителни продукти и да заложите на суровите и леко обработени домашни храни.

“Фигурин

Има няколко специални рецепти от Аюрведа за чай за отслабване и детоксикация. За целта се загравя около 1 литър вода и след това в нея се добавя по половин чаена лажика от следните съставки – цели семена от кимион, цели семена от кориандър и цели семена от копър.

Оставете чая да ври 5 минути и след това пийте отварата на мястото на сутрешния си чай. Имайте предвид, че е доста силна и ако първоначално усетите някакъв дискомфорт, просто намалете количеството на семената. Аюрведа експерти твърдят, че гарантира сто процента отслабване в рамките на месец.

За редуциране на теглото според зруга от полезните рецепти от Аюрведа е необходимо да се увеличи огънят в организма. Това става чрез лютиви билки и подправки – черен пипер, мента, джинджифил, йога чай. Трябва да се приема също горчива и стипчива храна – зелен чай с лимон, като лимонът трябва да е с кората, леко изстискан, за да може горчивите съставки от нея да попаднат в чая.

За да намалите теглото си, трябва да избягвате прекалено сладки, солени и мазни храни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *