Билкови рецепти за подобряване на паметта при атеросклероза

Заболяването атеросклероза засяга сърцето, мозъка и други органи, при които се получава лошо кръвоснабдяване

За превенция и за лечение на атеросклероза е важно да се приложи правилен хранителен режим, така че да не се задръстват кръвоносните съдове с холестерол. Освен това заседналият живот помага развитието на болестта, също така и стреса. С тези фактори трябва да се съобразяваме при наличието на болестта и за превенция. Много добре ще се отрази спорта, бягането например поне 5 дни в седмицата по възможност от половин до един час.

Билкови рецепти за подобряване на паметта при атеросклероза

Билкови рецепти за подобряване на паметта при атеросклероза

Атеросклерозата засяга всички органи и те са ощетени откъм снабдяването с кислород. Този недостиг води до редица усложнения на здравето и на дейността на засегнатите органи. При атеросклероза отслабва паметта вследствие недостигът на кислород. За ад се помогне за подобряването й може да се прилага диета без холестерол и спорт, както казахме, но и някои билки също биха помогнали.

Ето една билкова рецепта за подобряване на паметта при атеросклероза:

Приготвят се по 30 г от следните билки: бял имел, хвощ, стръкове бял равнец и седефче. Тези билки се смесват добре и от тях се взема една супена лъжица и се сипва в съд със студена вода – 0,2 литра. Остава се да престои три часа и се сварява на бавен огън в продължение на пет минути. След кисненето настойката се прецежда и се пие по 50 мл 3 пъти на ден преди ядене.

Същата рецепта може да се направи и с малко по-голямо количество. От билковата смес се вземат две вместо една супена лъжица и се слагат в съд с 0.5 л студена вода. След сваряването се пие по 100 мл от отварата вместо 50 мл.

Демир бозан билки за бъбреци

Втората рецепта е за лечение или профилактика на атеросклероза:

Приготвят се равни части от следните билки: плод от ким, листа от маточина, стръкове от брош, от бял имел, корени от валериана и цвят от глог. 3 супен лъжици от билките се заливат с 600 мл вряща вода, след което се оставя билковата настойка да престои през нощта. На следващата сутрин остава да се прецеди и се пие по 0,1 мл 3 пъти на ден преди ядене. / framar.bg

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *