Няколко много ефикасни рецепти при подагра

Рецепти при подагра от народната медицина помагат да влезете в норма и да се почувствате по-добре

Подаграта е болест, чийто кризи могат да бъдат контролирани само и единствено с подходящ диетичен хранителен режим и билкови смеси, които разрушават пикочната киселина в ставите. Затова ако подаграта ви е в начален етап и преживявате за първи път криза, опитайте първо народни рецепти при подагра, преди да посегнете към химическите лекарства.
В народната медицина има рецепта за компрес с рибно филе, който е много ефикасен. Взима се една по-едра риба и от нея се отделят филетата, които се нарязват на парчета с дължина около десетина сантиметра, опаковат се във фолио или найлон и се замразяват.

рецепти при подагра

Рецепти при подагра от народната медицина помагат да влезете в норма и да се почувствате по-добре

Направете си доза, която ще ви стигне за поне 10 дни. Това означава да си приготвите десетина замразени парчета риба. Всяка вечер се изважда по една от фризера и се поставя върху болната става – най-често това е ставата на големия пръст на крака. В рецептите при подагра рибното филе се опакова добре около проблемната зона с анкерпласт, обува се чорап и така се спи цяла нощ.
Друга от рецепти при подагра е лечение с активен въглен. Взима се около шепа от него и се смила ситно с кафемелачка. На половин водна чаша въглен се добавя една супена лъжица счукано ленено семе и малко вода. Всичко това се разбърква и с тази смес се намазва и леко се разтрива болното място. Покрива се с парче найлон и се увива с мека тъкан, като така се спи цяла нощ. Тази процедура се повтаря три-четири пъти без прекъсване.
Друга ефикасна от рецепти при подагра се състои от медицински спирт и краве масло.
Маслото се стопява в тиган, но не бива да се пържи. Отдръпва се от огъня и бавно се добавя спиртът, като двете съставки трябва да са в равни количества. След това сместа се подпалва с клечка кибрит и се изчаква пламъкът да угасне. Получената смес се събира в бурканче и се използва за разтриване, което трябва да е дълго докато цялата смес не попие в кожата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *