Ето няколко рецепти против глисти

Глистите попадат в организма чрез замърсени с почва плодове и зеленчуци

При наличието на глисти(аскариди) се наблюдават прояви от различни органи и системи, което се дължи на миграцията на паразита в организма. По време на своя биологичен цикъл – от яйца до зрели червеи, глистите населяват определени органи и пребивават различно време в тях. Те

Глистите попадат в организма чрез замърсени с почва плодове и зеленчуци

попадат в организма чрез замърсени с почва плодове и зеленчуци. В тънките черва на гостоприемника от яйцата се излюпват личинки, които пробиват чревната стена, попадат в кръвта и се пренасят първо до черния дроб, после до белите дробове, а след това с храчките се поглъщат и отново отиват в червата. Освен това, като чужди живи организми, притежаващи собствени белтъци, те водят и до алергични реакции в гостоприемника и поддържане дълго време на „безпричинна” субфебрилна температура.
Лесно е да се определи, че именно те — аскариди, тении, обикновени глисти — измъчват някого. Симптомите са: бледа със сив оттенък кожа на лицето, вялост, тъга в очите, понякога — лека кашлица, обложен език, лошо функциониране на храносмилателните органи, липса на апетит, виене на свят, болки в стомаха.
Вземете две пълни лъжици обелени тиквени семки и ги изяжте на празен стомах. Семките могат да се надробят — за деца и старци. След един час — голяма доза някакво очистително. Глистите трябва да излязат. Процедурата може да се повтори.
Или още една рецепта. Ако изядете с преварено мляко наведнъж 10 скилидки (желателно големи) чесън, глистите също ще се махнат. Чесън може да ядете и без мляко — сутрин, на гладно. И колкото повече, толкова по-добре. След два часа — също силно очистително.
Изборът на рецептата зависи от вашите вкусове и възможности.
Ефектът е еднакво добър.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *