Рецепти с див кестен помагат при хемороиди, безсъние и разширени вени

Лечебни рецепти за мехлеми и отвари с див кестен лекуват разширени вени, хемороиди и церят безсъние

Лечебният див кестен е дърво, което може да служи за създаването на много лечебни рецепти, които помагат при хемороиди, безсъние и разширени вени. В тези рецепти участват не само плодовете на дървото, но и цветът, листата и кората. Това дърво е препоръчвано от най-големите наши природни лечители като Петър Димков и Петър Дънов.
Цветът от див кестен е важна съставка в рецептата за безсъние. Той се влага вън възглавниците на хора, които имат проблеми със съня. В рецептата влизат освен цвят от див кестен, също така и босилек, мъжка папрат, хмел, здравец, жълта комунига, лайка, лавандула, майоран, маточина и миризлива лазаркиня.

див кестен

Лечебни рецепти за мехлеми и отвари с див кестен лекуват разширени вени, хемороиди и церят безсъние

Върху тази възглавничка всеки, които има проблеми със съня заспива като бебе. Може освен цвят от див кестен, да се сложат и няколко плодове от дървото, което ще подобри качеството. Тази възглавничка има трайност 3-4 месеца и след това трябва да бъде подменено нейното съдържание.
Листата на великолепния див кестен също са много полезни. Счукани или нарязани на ситно, те се използват за компрес върху разширени вени на крайниците като се държат няколко часа под формата на компреси.
Плод от див кестен дава много полезна настойка. Приготвя се като една супена лъжица ситно нарязани кестени се залива с половин литър вряла вода и се оставя да кисне така два часа. След като изстине се приема по една средна чаша четири пъти дневно преди ядене. Отварата помага против главоболие, при безсъние, хемороиди, тромбофлебит, ревматизъм. Може да си направите отвара и от кората или листата на див кестен, които имат същото действие.
За хемороиди може да си направите компрес попарен с вряла вода лист от зеле и 6-7 супени лъжици настъргани на ситно кестени, две супени лъжици сол и 6-7 супени лъжици кромид лук нарязан на дребно. Всичко това се поставя между две марли и се поставя на болното от хемороиди място. Държи се докато можете.
Направете си някоя от тези рецепти с див кестен, защото те са много полезни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *