Рибено масло против холестерол

Рибеното масло отпушва артериите

Независимо дали искате да свалите излишните килограми или просто да заздравите организма си, то рибеното масло е хранителната добавка, която трябва да добавите към хранителния си режим. Малко са продуктите на пазара, които носят толкова полза като рибеното масло.

Рибеното масло е от семейството на мастните киселини и се добива от мастната тъкан на рибите. То засилва и крепи имунната система. Предпазва от рахит, анемия и изтощение след тежко продължително боледуване. Традиционно се предписва при туберколоза на белия дроб и на костите, както и при туберколозен лимфаденит. Признато е за най-доброто средство и срещу кокоша слепота.

Организма го усвоява пълноценно през лигавиците и кожата. То прониква 7-8 пъти по лесно от зехтина и 6 пъти в сравнение с кравето масло. Затова често влиза в състава на мехлеми за изгаряне и кожни заболявания или се прилага директно.

Лечебните му свойства се дължат най-вече на полиненаситените омега-3 и омега-6 мастни киселини, които предпазват от сърдечносъдови заболявания. Холестеринът в присъствие на тези мастни киселини образува нормални естери, които лесно преминават през кръвоносните съдове.

Рибеното масло най полезната хранителна добавка

Рибеното масло прочиства клеясалите артерии. То подпомага всички възстановителни процеси в организма.

Най-полезно е при повишен холестерол, риск от стенокардия и инфаркт – след преживени стенокардни пристъпи и при наследствена обремененост, както и при нарушения на мозъчното кръвообращение. Пие се профилактично заедно с аспирина или антистенокардина.

Хората, които консумират голямо количество риба в диетата си, не са длъжни да приемат капсули с рибено масло допълнително, но много видове риба съдържат високи нива на живак, за които трябва да се внимава.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *