Рибено масло против холестерол

Рибеното масло отпушва артериите

Независимо дали искате да свалите излишните килограми или просто да заздравите организма си, то рибеното масло е хранителната добавка, която трябва да добавите към хранителния си режим. Малко са продуктите на пазара, които носят толкова полза като рибеното масло.

Рибеното масло е от семейството на мастните киселини и се добива от мастната тъкан на рибите. То засилва и крепи имунната система. Предпазва от рахит, анемия и изтощение след тежко продължително боледуване. Традиционно се предписва при туберколоза на белия дроб и на костите, както и при туберколозен лимфаденит. Признато е за най-доброто средство и срещу кокоша слепота.

Организма го усвоява пълноценно през лигавиците и кожата. То прониква 7-8 пъти по лесно от зехтина и 6 пъти в сравнение с кравето масло. Затова често влиза в състава на мехлеми за изгаряне и кожни заболявания или се прилага директно.

Лечебните му свойства се дължат най-вече на полиненаситените омега-3 и омега-6 мастни киселини, които предпазват от сърдечносъдови заболявания. Холестеринът в присъствие на тези мастни киселини образува нормални естери, които лесно преминават през кръвоносните съдове.

Рибеното масло най полезната хранителна добавка

Рибеното масло прочиства клеясалите артерии. То подпомага всички възстановителни процеси в организма.

Най-полезно е при повишен холестерол, риск от стенокардия и инфаркт – след преживени стенокардни пристъпи и при наследствена обремененост, както и при нарушения на мозъчното кръвообращение. Пие се профилактично заедно с аспирина или антистенокардина.

Хората, които консумират голямо количество риба в диетата си, не са длъжни да приемат капсули с рибено масло допълнително, но много видове риба съдържат високи нива на живак, за които трябва да се внимава.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *