Рискът от смърт от различни болести се намалява с яденето на ядки

Яденето на ядки помага за отслабване, дълголетие, отслабване и рискът от смърт от различни болести намалява с 20%

Консумацията всеки ден на сурови ядки понижава риска от смърт от различни болести с цели 20%, показват резултатите от едно проучване. Това изявление звучи като реклама по телевизията и ще се разпространи масово сред медицинските кръгове и ще се появят заглавия от всеки по-голям мрежов канал и информационен портал в Интернет.

Рискът от смърт от различни болести се намалява с яденето на ядки

Рискът от смърт от различни болести се намалява с яденето на ядки

Докладите обаче на констатацията едва се появяват по новините, което е неочаквано за толкова важна информация, която лесно може да се отрази положително на здравето и живота на всеки един човек по целия свят и да удължи по естествен начин живота им.

В действителност, обработката на черупковите ядки с пържене и ароматизиране със сол и други химикали е вредно и се губят ползите за здравето, докладвани в това проучване. Една група от изследователи от институт за рака на Dana-Farber, Brigham и Харвардското училище за обществено здраве са публикували резултати от проучване в престижния New England Journal of Medicine, което обяснява как хората, които ядат ежедневно шепа ядки имат с 20 процента по-малко вероятност да умрат от различни здравни причини за период по-голям от 30 години, отколкото тези, които не консумират ядки. Като една допълнителна полза за тези, които ядат редовно орехови ядат е фактът, че са били по-слаби, отколкото други хора, които не ядат редовно ядки. Това заключение идва да докаже, че трябва да се отхвърли неправилното разбиране за ядките, че от тях се напълнява.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Тези изследвания доказват, че са полезни суровите ядки, които са от дърветата като орехи, бадеми, лешници, кайсиеви ядки и други, а не такива като фъстъците.

Друго изследване е доказало, че яденето на сурови ядки от орехови, бадемови и други дървета води до намаляване на смъртността до 30% при сърдечносъдовите заболявания.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *