Масаж с рициново масло помага при рак, артрит и инфекции

Полезното рициново масло може да облекчи хронично задържане на течности, артрит, задръствания на жлъчния мехур и черния дроб

Много хора възприемат полезното рициново масло само и единствено като средство за разхлабване.

Вътрешно прието, то има такава способност, която не е никак за подценяване. Но освен вътрешно, полезното рициново масло е много полезно и при външно приложение. То има способността да увеличава потока на лимфата, да увеличи продукцията на лимфоцити и активността им.

рициново масло

Полезното рициново масло може да облекчи хронично задържане на течности, артрит, задръствания на жлъчния мехур и черния дроб

Ако се прилага чрез масаж върху болно място, то е ефективно средство за кожна кератоза, тения, гъбични и бактериални инфекции, мастни кисти, брадавици, мускулни спазми, сърбеж, намаляване на възпалението и болката.

Със своите полезни качества чрез масаж с рициново масло може да бъдат облекчени такива състояния като хронично задържане на течности, артрит, задръствания на жлъчния мехур и черния дроб.Масажът с рициново масло премахва слузта в белите дробове и червата.

Много учени препоръчват едновременно вътрешно и външно приложение на рициново масло. Продуктът е един от малкото, които пречиства възходящото дебело черво – там, където най-често се получават чревни неприятности, вероятно защото перисталтиката трябва да се справи с гравитацията в тази зона.

рициново масло

Полезното рициново масло може да облекчи хронично задържане на течности, артрит, задръствания на жлъчния мехур и черния дроб

Рициново масло се получава от семената на Рицинус Комунис. Въпреки че е известно с отромните си ползи за здравето, то обаче е източник и на един от най-смъртоносните токсини на земята. Маслото не е токсично, смъртоносната част остава в семената след като са изстискани.

Рициново масло е известен естествен лек за рак, като предписването му за прием през устата, трябва да бъда последвано от клизма с рициново масло. Обичайната доза е една супена лъжица за възрастни.

Много често се използва компрес от рициново масло за проблеми със жлъчката, черния дроб или ставите при артрит. По-плътна кърпа се навлажнява добре в масло и се налага върху кожата. Върху компреса се слага найлоново фолио, след това се увива със стара кърпа. Един час е обичайният период от време за компреса, но може да се остави през цялата нощ. Може да се прилага всеки ден в продължение на няколко седмици.

Рициново масло обаче не бива да се използва от бременни, поради риск от спонтанен аборт.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *