Как да си помогнете, ако страдате от розацея

Подходяща диета и козметични процедури могат да намалят оплакванията при розацея и дори да излекуват болестта

Розацея е кожна болест, която прави лицето червено и оставя по него неприятни козметични дефекти, от които хората страдат. По-леката форма на розацея прилича на изчервяване от смущение, но по-тежката причинява на лицето белези, сякаш страдащият има акне.
Има начини за справяне с розацея, които се базират на хранителен режим, при който трябва да се избягват пикантни и люти храни, които възпаляват кожното заболяване.

розацея

Подходяща диета и козметични процедури могат да намалят оплакванията при розацея и дори да излекуват болестта

Сред забранените за консумация неща са също алкохолът, топлината под всякаква форма като сауна или прекалено затоплено помещение. Всички тези неща разширяват капилярите и лицето се зачервява.
Болните от розацея задължително трябва да ползват кремове и мазила, които да ги защитават от пряката слънчева светлина. Те трябва да носят шапки в жегите, които да пазят лицата им, защото слънцето влияе много зле на болните от розацея.

Необходимо е да използвате слънцезащитен крем през цялата година, за предпочитане е с титанов диоксид или цинков оксид , тъй като не дразнят кожата и не я загряват допълнително, като по-скоро отразяват, а не поглъщат слънчевите лъчи.

розацея

Подходяща диета и козметични процедури могат да намалят оплакванията при розацея и дори да излекуват болестта

Ако сте мъж, трябва да внимавате когато се бръснете, тъй като тази процедура допълнително раздразва кожата. Не ползвайте козметични продукти, които съдържат алкохол или ментол, които провокират възпаляването на розацея.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Избягвайте горещите бани, вани и плискайте лицето си само с хладка или студена вода. Ползвайте козметика и сапуни се естествени съставки и такива за чувствителна кожа.

Факт е, че много известни хора страдат от розацея. Такива са например покойната принцеса Даяна и Камерън Диас, които са успели да се преборят и да овладеят болестта. Просто тези, които страдат от розацея, трябва да бъдат малко по-внимателни от хората, които нямат този проблем.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *