Розата и нейните лечебни свойства (част 1)

Различните по цвят рози помагат при различни заболявания и неразположения

Розата е едно от любимите цветя на много хора, цвете символ на любов (червената роза), на приятелство (бялата роза), на щастие (розовата роза) и предпочитан подарък за специални поводи.

Червената роза помага при възпалени венци и ангини

Освен със своята красота и свежест, розата е ценен дар от природата и със своите лечебни свойства. Малко хора знаят, че вместо да изхвърлят изсъхналия букет от рози е по-добре да запазят цветовете на цветето, защото те са лечебни.

Съберете изсъхналите цветове, стрийте ги на прах и така се сдобивате с ефикасно лекарство за много болести. В розата се съдържат освен етерично масло още около 300 други вида полезни вещества. Различните по цвят рози помага при различни заболявания.

Така например червената роза помага при стомашно-чревни възпаления и диария, като има затягащ ефект върху организма. Освен това червената роза е много добро лечебно средство при ангини и възпаление на венците. Направете си следната отвара от цветовете на розата, с която може да си жабурите възпалените венци или да приемате вътрешно при стомашни разстройства.

Сипете две супени лъжици изсъхнал цвят от червена роза в една чаша с вода и ги оставете да се накиснат добре. След това приемайте сместа няколко пъти на ден или си направете гаргара с нея. Според това за какво ви е необходим лек от червена роза, засилвате или намалявате концентрацията на изсушен цвят във водата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *