На какво може да се дължи появяващото се силно главоболие в тила

Ако имате силно главоболие в тила, най-вероятно имате високо кръвно налягане или имате неврологично заболяване и се нуждаете от помощ

Ако сте се събудили със силно главоболие в тила и болката е обхванала изцяло съзнанието ни, причините за това може да са няколко, но най-вероятните са високо кръвно налягане или неврологично заболяване. И двете болести се лекуват, така че спокойно.
При силно главоболие в тила, замаяност и сърцебиене, шум в ушите или заглъхването им, съпроводено със стягаща болка в тила, това означава, че кръвното ви е скочило и то доста.

силно главоболие в тила

Ако имате силно главоболие в тила, най-вероятно имате високо кръвно налягане или имате неврологично заболяване и се нуждаете от помощ

Според лекари това е началния етап на хипертония, който постепенно преминава в по-късен, при който оплакванията от силно главоболие в тила придобиват постоянен характер, а стойностите на кръвното се стабилизират на сравнително високо ниво.
Обикновено ако това силно главоболие в тила се е появило веднъж или два пъти, това не изисква някакво по-сериозно медикаментозно лечение. Но ако тези симптоми се повтарят често вече трябва да посетите своя личен лекар, който да ви изпрати на кардиолог или невролог, за да се уточни точно от какво се вдига кръвното налягане и какви медикаменти да ви предпишат, за да го овладеете. За препоръчване е също така да промените основно начина си на живот. Може да започнете да използвате алтернативни начини за сваляне на кръвното, да се храните по-здравословно и да си наложите повече физически натоварвания в ежедневието.
Понякога силно главоболие в тила се получава и при неврологичен проблем – например – получава се притискане на коренчета на нервите, които излизат между прешлените на врата, а болката може да се излъчва към главата. Обикновено се получава при простудни заболявания. Обикновено това състояние се лекува както с медикаменти, така и с процедури. Предписва се нестероидно противовъзпарително средство и паралелно могат да се правят физиотерапевтични процедури.
Понякога силно главоболие в тила може да се получи от преумора, от дълго стоене в една поза пред компютъра, от неудобна възглавница или други физиологични състояния.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *