Силовите тренировки помагат за отказване на цигарите

Освен никотинови лепенки и хапчета може да включите и бодибилдингът като средство против тютюнопушене

Бодибилдингът изгражда тяло, при което се наблюдават хармонично развити мускули с добър тонус при нисък процент подкожни мазнини и добър външен вид.

Добрият външен вид при мъжете обаче носи със себе си ползи като повишена аеробна издръжливост, сила, и издръжливост.

Вдигането на тежести може да направи нещо повече от простото изграждане на мускули – то също така може да помогне на пушачите да се отърват от вредния навик, твърдят изследователи.

Екип от болницата „Мириам“ в Роуд Айлънд установи, че мъжете и жените е два пъти по-вероятно да се откажат от тютюнопушенето, ако правят редовно силови тренировки.

Изследователите се основавали на предишни проучвания, че аеробните упражнения могат да намалят желанието за пушене, както и да регулират наддаването на тегло след спиране на цигарите.

В пилотно проучване, за което се съобщава в списанието Nicotine & Tobacco Research, изследователският екип e включил 25 мъже и жени пушачи на възраст между 18 и 65 години, които са декларирали, че пушат най-малко пет цигари на ден, в продължение най-малко на една година.

Те били накарани да правят силови тренировки в продължение на 12 седмици.

В края на 12-те седмици, 16% от пушачите в групата, отказали цигарите заради направените силови тренировки, и не само отказали цигарите, но също така намалили телесното си тегло и телесните си мазнини.

В заключение можем да кажем, че ако искате да откажете цигарите освен никотинови лепенки и хапчета може да включите и бодибилдингът като средство против тютюнопушене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Силовите тренировки помагат за отказване на цигарите

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *