Какви са основните симптоми на цистит

При първи симптоми на цистит е добре да посетите личния си лекар и да предприемете лечение

Основните симптоми на цистит са ярко откроими и включват някои много характерни неща. Между тях са чести позиви за ходене по малка нужда, при които се отделя малко количество урина. Има също така болка в таза, болка и дискомфорт ниско в корема, парене и болезненост при уриниране.

симптоми на цистит

При първи симптоми на цистит е добре да посетите личния си лекар и да предприемете лечение

Към основните симптоми на цистит спадат също така лека болезненост в областта на кръста, парене в областта на външните полови органи, болезнено усещане по време на близост с партньора. Жените, които са болни от възпаление на пикочния мехур изпитват необходимост да ходят по малка нужда и през нощта. Урината е мътна и дори с наличие на „парцалчета“.

Друг основен симптом на цистит е, че течността има неприятна миризма, а понякога може да се появи и наличие на кръв и бактерии в урината. Симптомите при острия цистит обикновено започват внезапно. По време на уриниране се усеща силно парене и болка в областта на пикочния канал, като тази болка обикновено се засилва към края на уринирането. След уриниране болните съобщават за едно неприятно усещане на „недоизпразнен“ пикочен мехур.

симптоми на цистит

При първи симптоми на цистит е добре да посетите личния си лекар и да предприемете лечение

Характерните симптоми на цистит и в неговата остра фаза могат да бъдат причина за сериозен дискомфорт. При по-малките деца симптомите са по-малко забележими. По-често при тях цистита се проявява със симптоми като слабост, раздразнителност, намален апетит и повръщане. При хроничният цистит се проявява с разнообразни симптоми при различните хора, а и симптомите при един и същ човек могат да се променят в течение на времето.

Добре е при първи симптоми на цистит да посетите личния си лекар и да предприемете лечение, към което с разрешение на доктора може да включите и народна рецепти.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *