Сироп от черен бъз лекува десетки болести

Полезният сироп от черен бъз подсилва имунната система и действа като слабително средство

Растението черен бъз се среща навсякъде по влажните места, из храсталаците, в горите и населените места, а из планините се намира на надморска височина до 1500 метра.
Използват се цветовете и плодовете на черния бъз, като цветовете действат противовъзпалително, потогонно, секретологично и отхрачващо. Плодовете действат леко слабително, а листата – слабително и диуретично.
Сироп от черен бъз помага при възпаление на дихателните пътища, простудни заболявания, бронхит, пневмония, туберкулозна кашлица. Освен това полезният сироп се прилага при стомашно-чревни и чернодробни заболявания, възпаление на бъбреците и пикочния мехур, ревматизъм, подагра и др.

сироп от черен бъз

Полезният сироп от черен бъз подсилва имунната система и действа като слабително средство

В народната медицина сироп от черен бъз се използва и при високо кръвно налягане, задух, трудно уриниране и кръв в урината.
Много хора пият сироп от черен бъз като слабително средство, при затлъстяване и воднянка. Той лекува също така ревматизъм, хемороиди, кожни заболявания, като усилващо средство и при невралгия.
За възрастни сироп от черен бъз се приема по една супена лъжица 3 пъти на ден, а за деца по една чаена лъжичка, 3 пъти дневно.
При грип и по-тежки заболявания дозата може да се удвои, тъй като сиропът помага при възпаление на дихателните пътища, простудни заболявания, бронхит, пневмония.
Хора, които искат да отслабнат трябва да използват корените като слабително средствои при затлъстяване.
Като цяло сироп от черен бъз укрепва имунната система и се приема като усилващо средство и срещу невралгия.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Сироп от черен бъз лекува десетки болести

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *