Сода бикарбонат за лице прави чудеса с кожата

Освен всички полезни качества може да ползвате сода бикарбонат за лице, за да придадете на кожата си бляскав вид

Хлебната сода е уникален продукт, който освен в кухнята, може да се използва като лек и за разкрасяване на всяка една част от човешкото тяло – както външно, така и вътрешно.

Освен всички полезни качества може да ползвате сода бикарбонат за лице, за да придадете на кожата си бляскав вид. Содата бикарбонат е позната от векове като естествен почистващ агент и консервант.

С него може да превърнете кожата на лицето си в огледало. Има маски от сода бикарбонат за лице, които ще ви помогнат в това начинание. Това се дължи на нейните способности за регулиране на рН-то на организма и то по евтин и екологично чист начин.

сода бикарбонат за лице

Освен всички полезни качества може да ползвате сода бикарбонат за лице, за да придадете на кожата си бляскав вид

Като почистващо средство  сода бикарбонат за лице е прекрасно средство за естествен пилинг. Фините й частици помагат за това и тя влиза в доста рецепти за сода бикарбонат за лице.

Хлебната сода помага при акне, екзема, пъпки и други кожни заболявания. Смесват се две чаени лъжички сода за хляб и една чаена лъжичка топла вода в малка купа, след което сместа се разбърква, докато се формира паста.

След като измиете добри лицето си с топла вода, което ще помогне за отстраняване на излишната мръсотия, то се покрива с тази паста от сода за хляб за лице и се масажира с нежни, кръгообразни движения.

След няколко минути измийте лицето си обилно с топла вода. Преди да изчистите лицето си със содата, може на филия стар хляб да сложите лъжица кисело мляко, за да се изцеди. След като приключите с измиването със сода бикарбонат за лице, мое да намажете за около 5 минути и от изцеденото кисело мляко.

Кожата ви ще стане свежа и младежка бързо и без почти никакви средства.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *