Содата бикарбонат има редица приложения в козметиката

Направете си ефикасна маска за лице със сода бикарбонат

Знаете ли, че освен в домакинството содата бикарбонат има и редица други приложения. Така например содата бикарбонат замества доста ефикасно пастата за зъби. Направете си паста за зъби като смесите сода и кислородна вода до получаването на паста.

Содата бикарбонат има редица приложения в козметиката

Содата бикарбонат освен зъбите почиства и косата. Към шампоана, който използвате прибавете малко сода и измийте косата си. Така и по-лесно ще може да оформяте косата си. Също така содата бикарбонат успешно почиства четките за коса и гребените.

Ако направите разтвор от 3 части сода с една част вода ще поличите ексфолиант за тяло и скрап за лице. Содата бикарбонат изключително добре почиства кожата на лицето като я прави гладка и чиста. Ако пък имате проблемна кожа, по която пъпките са често срещани, то посипете малко сода на едно памуче и нанесете върху пъпките.

Содата помага много и при премахването на черните точки по лицето. Содата може да ни бъде полезна и в още едно начинание, а именно да почиства петите. Единственото, което трябва да направите е да разтворите 3 чаени лъжици от нея в леген с 1.5 литра топла вода. След като накиснете краката си в нея, можете да премахнете успешно мъртвата кожа от петите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *