Ползите от плодовите и зеленчуковите сокове

Изцедените от плодовете и зеленчуците сокове са полезни за вашето здраве и са по-лесно усвоими

Една от причините, подбудили много хора получават първата си сокоизстисквачка е за изцеждането на сок за подобряване на здравето и те започват да правят това. Добре известно е, че в една добре балансирана диета трябва да има дневен прием на плодове и зеленчуци. В действителност се препоръчват пет порции плодове и зеленчуци.

Изцедените от плодовете и зеленчуците сокове са полезни за вашето здраве и са по-лесно усвоими

Изцедените от плодовете и зеленчуците сокове са полезни за вашето здраве и са по-лесно усвоими

Изцеждането на сок може да ни помогне да постигнем желания прием на плодове и зеленчуци. То ни дава възможност да се възползваме от здравословните предимства на много порции от плодове и зеленчуци в една лесно да се консумира напитка. Изцеждането на сок помага хранителните вещества да се освобождават в по-лесно смилаема форма.

Много от полезните хранителни вещества, които се съхраняват в плодовите и зеленчуковите сокове, се съхраняват с фибрите, които не се усвояват добре от организма и се изхвърлят от организма заедно с някои от полезните вещества, които съдържа. Въпреки това, когато плодовете и зеленчуците се изстискани на сокове, хранителните вещества са освободени от влакното и така те са предоставени на организма в по-лесно смилаема форма.

Това е една от причините, поради които хората получават изцеждане на сок за здраве. Тъй като повечето от влакната остават в пулпата, сокоизстисквачката помага да не се натоварва стомаха с голяма по обем храна и да работи с някоя друга част от вашата диета, а това е от жизненоважно значение за здравето на храносмилателната система.

Пресни зеленчукови и плодови сокове

Плодовите и зеленчуковите сокове съдържат фитохимикали, известни като растителни фитохимикали, които са известни, че са полезни за здравето в редица направления. Ползите включват помощ при отстраняване на канцерогени от организма, защита на нашите ДНК клетки, и защита срещу рак c Ùausing вещества.

Плодовите и зеленчуковите сокове са полезни за вашето здраве

Плодовите и зеленчуковите сокове са полезни за вашето здраве

Тези фитохимикали са открити в широка гама от плодове и зеленчуци като броколи, чушки, чесън, моркови, червено цвекло, зеле, лук и карфиол. Списъкът продължава, не свършва дотук. Не забравяйте да измиете плодовете внимателно, преди изцеждането им, за да се премахнат и пестицидите, които могат да останат.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *