Пресен сок от картофи лекува гастрит и язва

Прясно изцеден сок от картофи лекува киселини в стомаха и намира приложение в домашната козметика

Освен печени, пържени или варени, картофите могат да се прилагат и като лекарство. Пресен сок от картофи е една полезна напитка, която помага много при проблеми със стомаха. Високото съдържание на калий в картофите ги прави полезни повече дори от бананите или кайсиите.
Картофите са зеленчук, без който кухнята ни би била много бедна. Те са основен хранителен продукт, без който менюто ни ще е и много безвкусно. Варени, печени или пък така любимите на всички пържени картофи дават ситост и големи ползи за организма.

сок от картофи

Прясно изцеден сок от картофи лекува киселини в стомаха и намира приложение в домашната козметика

Древните южноамерикански индианци дори са имали култ към картофите и ги консумирали при най-големите си празници. Има дори диета с варени или печени картофи, които помага да се редуцира теглото много успешно. Сок от сурови картофи пък може да е лечебно средство и дори намира приложение в домашната козметика.
Прясно изцеден сок от картофи е отличен лек срещу няколко болести и се прилага също така в домашната козметика. Например сок от сурови картофи, съчетан със сок от сурови моркови и целина, лекува много успешно гастрит и язва и помага при нервни и мускулни смущения като подагра и ишиас. В такива случаи е подходящ приема на 500 милилитра от пресен сок от сурови картофи, заедно с 500 милилитра сок моркови, цвекло и краставица. Ежедневното пиене на тази напитка води до бързи резултати, особено ако е съпътствано от здравословна диета, изключваща консумацията на месни продукти и пържени храни.
Установено е, че сок от картофи, моркови и магданоз пък води до облекчаване на състоянието при емфизем.
Сок от картофи е много ефективен и при отстраняване на петна, пъпки и други дефекти по кожата. Прочистващите свойства се дължат на високото съдържание на калий, сяра, фосфор и хлор в картофите. Тъй като ние консумираме картофите термично обработени, много от техните полезни качества се разрушават под въздействието на високата температура.
Пресният сок от картофи има приятен вкус и много хора го включват в диетата си. В комбинация със сок от моркови той действа прочистващо на организма.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *