Спирулина – зеленото чудо, което пази от артрит, диабет и рак

Микроводораслите спирулина засилват имунитета и метаболизма, премахват лошия холестерол и водят до намаляване на теглото

Ако искате да се предпазите от всички опасни болести и същевременно с това да изглеждате ослепително, започнете да приемате спирулина.

С право я считат за една от най-полезните суперхрани, които могат да се намерят на нашата планета.

Това са всъщност синьо-зелени микроводорасли, които виреят на нашата планета от милиарди години и са дали своя принос за производството на кислород в атмосферата.

Според изследователи човек може да живее цял живот, хранейки се само със спирулина, без да му липсва нищо друго.

Продуктът е богат на хранителните вещества – от него 60-70% са пълноценен протеин, в който се намират всички 8 незаменими аминокиселини и 10 несъществени такива.

В спирулина има гама-линоленова, линоленова и арахидонова киселини, витамин В12, желязо, нуклеинови киселини, хлорофил и фикоцианин, който се прилага много успешно при лечение на рак на черния дроб.

спирулина

Микроводораслите спирулина засилват имунитета и метаболизма, премахват лошия холестерол и водят до намаляване на теглото

Спирулина съдържа всички други витамини от група В, витамин D, витамин К, витамин Е, калций, хром, мед, йод, магнезий, фосфор, калий, селен и цинк.

Чудодейните водорасли са мощен усилител на имунната система, намалява холестерола и поддържа теглото в идеални пропорции, тъй като са много хранителни, а същевременно не притежават излишни калории.

Още народни рецепти за холестерол ще намерите ТУК

Продуктът дарява тялото със жизненост и енергия и защитава тялото от всички видове рак, вируси и СПИН.

Приемането на спирулина помага в борбата срещу сърдечно-съдови заболявания, намаляване на артрит, остеопороза, диабет и депресия.

Прочетете още: Народни рецепти за лечение на диабет

Демир бозан билки за бъбреци

Тя помага при увреждане на нервите и заболявания като фибромиалгия, тъй като съдържа големи количества витамин В12.

Големите количества бета-каротин, който се превръща във витамин А, пък дарява хранещите се със спирулина със здрав имунитет, зъби, кости, кожа и очи.

Суперхраната служи като баланс на рН на тялото за намаляване на възпалението, което е в основата на много заболявания.

спирулина

Микроводораслите спирулина засилват имунитета и метаболизма, премахват лошия холестерол и водят до намаляване на теглото

Продуктът носи антиоксидантната защита, бори се със свободните радикали и процеса на стареене, подтиква към загуба на тегло заради полезните си съставки, които има.

Приемът на спирулина между храненията стабилизира нивата на кръвната захар, заради високото съдържание на протеин и предпазва от развитие на диабет тип 2.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Спирулина – зеленото чудо, което пази от артрит, диабет и рак

    • Спирулина се продава в дрогериите, билковите аптеки и магазините за здравословни храни. Има го на прах или на таблетки

  1. Спирулината може да си я поръчате на тоз имей адрес на цена 79,50 и е за 40 дни.тел.за връзка 0889436870

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *