Сребърна вода – уникален природен лек за много болести

Антивирусните, антибактериалните и фунгицидните свойства на лековитата сребърна вода са големи. Йоните на среброто са активни срещу много паразити.

Съдържание на статията: Сребърна вода. Сребърна вода гъбички. Сребърна вода лечение. Сребърна вода приложение. Сребърна вода дозировка. Как се прави сребърна вода. Уреди за сребърна вода. Сребърна вода бебе. Инхалации със сребърна вода. Сребърна вода цена. Сребърна вода Аркол. Сребърна вода и клеева тинктура. Сребърна вода хрема. Сребърна вода в носа. Сребърна вода за лице. Сребърна вода за очи. Тампони със сребърна вода. Сребърна вода д-р Михайлов.

Сребърна вода.

Среброто е уникален естествен антисептик, който укрепва имунната система, стимулира оздравителните процеси и обмен на вещества в човешкото тяло. Нищо чудно, че „сребърните“ продукти отдавна се използват в медицинската практика. Уникалната сребърна вода е вода, която съдържа сребърни йони и разполага с набор от уникални лечебни свойства.

Силата на животворната сребърна вода.

В днешно време най-вероятно всеки е чувал за ползите и уникалните лечебни свойства на среброто, и така наречената сребърна вода. Защо тя е толкова популярна, и защо красивия метал, който преди ни е бил по-познат под формата на орнаменти е толкова предпочитан днес? Нека започнем с факта, че среброто спада към благородните метали, но се среща и като минерал, необходим за нормалното функциониране на всички системи и органи на човешкото тяло. Учените са открили, че при хората сребърното съдържание е около 20 г на 100 г сухо вещество. Освен това, най-голямо количество сребро се съдържаща в мозъка, черния дроб, костите, скелета, жлезите с вътрешна секреция и бъбреците.

Известно е, че среброто е пряко ангажирано в окислителните процеси в човешкото тяло. Липсата на този елемент може да доведе до различни заболявания и функционални повреди.

Среброто е уникален природен антисептик, ефективен и практически безвреден за нас. Много отдавна, е доказано, че среброто, или по-скоро, неговите разтворени йонни имат антибактериални и антивирусни свойства. Това означава, че йоните на веществото може да унищожи всички вредни бактерии и вируси, без да навреди на полезните бактерии. Среброто повишава имунитета, активира процесите на лечебни вещества и метаболизма в човешкото тяло. Нищо чудно, че „сребърните“ продукти отдавна са използвани и се използват в медицинската практика. Уникалната сребърна вода съдържа сребърни йони, които разполагат с набор от уникални лечебни свойства, взети назаем от природата на метала.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

В допълнение към всички тези големи възможности, лековитата сребърна вода има още едно непобедимо предимство – тя се различава с отличен вкус и качество. Това ни позволява да я използваме успешно като питейна вода, както в обикновените условия от всекидневието, така и в нестандартните условия за живот на човека.

Нека се опитаме да научим защо този метал е в състояние не само да украси ежедневието ни, но и да ни спаси от много, много здравословни проблеми. Добре е да познаваме феноменалните лечебни способности на изключителната сребърна вода и конкретните препоръки за подготовката и използването й за всеки конкретен случай.

За жените със сигурност ще бъде интересно да разберат как могат да я използват в дома за козметични цели и как да се използва при готвенето например на вкусна и здравословна вечеря за цялото семейство.

Защо да ползваме сребърна вода и защо чешмяната вода не е толкова добра?

Всеки знае, че водата – това е живот. Без вода не могат да се извършат биохимичните процеси в живите клетки по цялото тяло. Липсата на вода води до забавяне на клирънса на нашите биологични системи на различни отпадъци и токсини. В резултат на това тези вредни вещества започват да се натрупват във вътрешните органи, което провокира шлаки, интоксикация на цялото тяло, а те допринасят за появата на различни заболявания.

Въпреки това, не всяка вода ни носи живот и здраве: чиста вода в природата има много малко, и това, което получаваме от чешмата, в нашето въображение се нарича еликсир на живота. Не е тайна, че качеството на чешмяната вода в голяма степен се отразява на продължителността на живота на хората, тяхната имунна система и здравето.

Нека да разгледаме въпросът от гледна точка на енергията.

Когато водата взаимодейства с клетките на тялото, то може да бъде принудено да прекара своята собствена енергия за преструктуриране на структурата на водата и да я приведе в усвояем вид. Неструктурираната вода е лишена от жизненост, в резултат на което отслабва имунната система на човека. Той става по-податлив на заболявания, свързани с храносмилателната система, отделителната и хематопоетичната система. При продължително използване на неструктурирана вода, целият организъм е под напрежение и това води до неговото бавно унищожаване.

Най-безвредната и достъпна форма за прием на сребро е разтвор на колоидно сребро, в което частиците са много малки (размерът им е в нанометри, а на йонното сребро в микрони). Поради това организмът ги възприема по-лесно, те имат по-бързо действие и ако се консумира по-дълго време няма странични ефекти.

Сребърна вода гъбички.

Среброто отдавна е известно не само като благороден метал, но и като много ефективно средство за убиване на бактерии. Въпреки това, учените са установили, че най-активните елементи на среброто не са атомите му, а неговите йони. Те могат лесно да проникнат в тъканта на живите организми и да се движат свободно в кръвта и тъканните течности, а при среща с патогенни микроби, гъбички и вируси, проникват лесно чрез своята външна обвивка и могат да причинят смъртта им, докато същевременно не засягат полезната микрофлора. Среброто е важен структурен елемент на нашите тъкани. Преди всичко среброто се съдържа в човешкия мозък в ядрата на нервните клетки, в жлезите на ендокринната система, ириса и костта.

При хората този микроелемент е от съществено значение за нормалното функциониране на мозъка, жлезите с вътрешна секреция, костите и черния дроб. Сребърните йони стимулират хемопоетичните органи и подобряват обменните процеси в мозъка, което значително подобрява неговата функция. Концентрация на 0.05-0.1 мг / л сребро действа подмладяващо върху кръвта и благоприятно върху хода на физиологичните ни процеси. Те са активни срещу 700 вида бактерии, вируси, гъбички и паразити, като например стафилококи, стрептококи, бактерии причиняващи дизентерия, коремен тиф и други. Установено е, че бактериите уязвими към сребърната вода загиват буквално за минути след приема й. В допълнение тя действа освен върху бактериите, които причиняват възпаления, но и срещу другите, виновни за гъбичките.

Патогените измират бързо след приемането на положителните сребърни йони. Както казахме те не развиват резистентност към колоидното сребро. И по тази причина то е по-мощен природен лек от антибиотиците. Действието му е интересно – то блокира притока на кислород към вредните патогени. То този начин те загиват, защото не могат да се развиват в човешкото тяло. Гибелта им е факт само 6 минути след употребата на колоидно сребро.

Сребърна вода лечение.

Науката е доказала, че среброто в йонна форма има бактерицидно и антисептично действие и служи като високо ефективен дезинфекционен агент срещу патогенни микроорганизми причиняващи остри чревни инфекции (дизентерия, холера). И това стана не е известно от днес и не от вчера. Лечебните свойства на водата, придобити след контакт с метално сребро са били известни в древността. Това се доказва от медицински произведения, написани на санскрит. В Индия водата се обеззаразява чрез потапяне в нажежен до червено сребърен меч. Индийски лечители са използвали сребърна вода при изтощение, треска, гастрит с повишена киселинност, възпалителни заболявания на пикочния мехур, тежка менструация. Това означава, че тя също се препоръчва при пациенти с възпалителни заболявания на сърдечния мускул (миокардит) и хора, на които функциите на далака и черния дроб са били нарушени. Те са препоръчва при пиенето на сребърна вода да се пие и топло мляко, затоплено в сребърен леген.

Ползите от приема на сребърна вода са многобройни.

Ползите от приема на сребърна вода са многобройни.

Още 2500 г. пр. Хр., египетските войници използвали сребро за лечение на раните си – налагали върху тях тънка сребърна плочка и раните били изцелявани бързо. В 5 в. пр.н.Хр., Херодот е писал, че персийският цар Кир по време на военните си кампании е съхранявал водата в сребърни съдове – тя напълно се запазвала в горещия климат. В допълнение, древните перси са били наясно с факта, че посребрената вода надеждно защитава срещу всички видове заболявания разпространявани тогава.

В много култури има обичай при освещаването на кладенците да хвърлят в тях сребърни монети и съдове от сребро. В аналите на древна Русия нееднократно е посочен обичаят на светената вода в навечерието на религиозни празници, потапяли са в нея голям сребърен кръст, и са хвърляли сребърни монети в кладенци при тяхното освещение. Считало се е, че те подобряват качеството на водата. Богатите хора са се опитвали да запазят водата в сребърна купа, а тези, които са били по-бедни – са поставяли в обикновени съдове сребърни монети.

Така наречената „светена вода“, която вярващите с нетърпение пият в църквите и носят вкъщи, в действителност има чудесни свойства, които се отдават на среброто. Учените са се позаинтересували от това и в резултат на експериментите стигнали до заключението, че среброто има ценна функция за запазване на водата за дълго време. Водата третирана със сребро в концентрация 0,02 мг / л, поддържа високи здравни (санитарно-хигиенни) показатели за една година или повече.

В края на 19-ти век световно известният лекар Besnier съобщава за първи път за добрите резултати от лечението на септична инфекция със сребърни йони. По-нататъшните експерименти са показали, че върху сребърна чиния дифтериен бацил загива з три дни, стафилококов бацил за два, коремен бацил – след 18 часа. Ефектът на сребърните препарати да убиват бактерии се оказал изключително голям: среброто има 1750 пъти по-силен ефект от този на същата концентрация на карболовата киселина, а на живачния хлорид в 3,5 пъти повече. Според данните на академик Л. А. Кульского от Украинската академия на науките, ефектът на сребърната вода при същите концентрации на хлор, белина, натриев хипохлорит и други силни окислители, е по-голям. При прилагането на допустимите концентрации сребърна вода убива всичката патогенна и условно патогенна флора на тялото, но остава абсолютно безопасна за полезната флора на организма.

Друг интересен факт е, че ако при лечението на инфекции с антибиотици, поради формирането на резистентни (устойчиви) форми на бактериите, трябва да се променя лекарството на всеки 5 дни, то към сребърната вода бактерии или вируси не образуват стабилни резистентни форми. Още повече, че сребърната вода има разрушителен ефект върху резистентни на антибиотици форми.

Сребърната вода убива много бактерии.

Сребърната вода убива много бактерии.

Антивирусните свойства на сребърната вода са големи. Според учените изпито само 1 мг сребро на литър вода, за 30 минути прекратява активността на грипните вируси. Още в концентрация 0.1 мг / л среброто има изразено фунгицидно действие. При нарастване на 100 000 клетки на гъбички кандида албиканс на литър, 30 минути след контакт със сребро те загиват, и при наличие на 1 млрд клетки на гъбичките, те загиват след един час. Руските лекари са извършвали експеримент за лечение със сребърни йони на стомашна язва и на дванадесетопръстника. Установено е, че сребърната вода има положителен ефект върху развитието на болестта, стимулира имунната система, нормализира чревната микрофлора и без да причиняват дисбиоза, оказва антибактериално действие на патогенната микрофлора.

Въз основа на резултатите от изследването, експертите препоръчват използването на сребърна вода за предотвратяване на грип, остри респираторни инфекции, лечение на заболявания на храносмилателните органи, стоматит, инфекциозни заболявания на ухото, носа и гърлото, цистит, възпаление на окото, трофични язви, както и за лечение на рани и изгаряния. Тя дава добър ефект при лечение на бруцелоза, ревматоиден артрит и бронхиална астма.

Необичайните свойства на сребърната вода осигуряват нейното широко практическо приложение. Заради нейното високо бактерицидно действие, тя се използва за запазване на питейната вода на кораби, активно се използва и от астронавтите. Използването на среброто в запазването на цитрусовите плодове и плодовите сокове (0.5 мг / л), увеличава срока на годност над седем дни и дори до една година. Въпреки това, дозата на питейната вода за системно използване на сребро трябва да бъде не повече от 0.05 мг / л.

Не трябва да се допуска предозиране на среброто, защото има и отрицателни ефекти. Предозирането при хората при прием на 2 г сребърни соли води до токсични ефекти, а при 10 г дори може да има смъртни случаи. Въпреки това, дозата на среброто, както е описана за медицинските и други цели, никога не може да доведе до токсични ефекти.

Препоръчва се да се пие сребърна вода като превантивно и терапевтично средство за различни заболявания и здравето като цяло, ние трябва да имаме предвид, че тази вода може да се употребява само от време на време и за кратко време! С постоянната употреба на сребърните йони, те ще се натрупват, като създават излишък от сребро в организма, което да доведе до сериозни метаболитни нарушения, депресия, сънливост и други негативни последици.

Сребърна вода приложение.

Среброто е микроелемент необходим за нормалното функциониране на костите, жлезите с вътрешна секреция, черния дроб и мозъка. В малки дози има подмладяващ ефект върху кръвта и действа благоприятно върху хода на физиологичните процеси в организма. Трябва да се отбележи ползата от него за стимулиране на кръвообразуващите органи, увеличаване броя на лимфоцитите, моноцитите, червените кръвни клетки и процента на хемоглобина.

При продължително (с години) приемане на сребро или при работа с него (бижутерите) може да се развие т.нар аргирия – отлагане на сребърен сулфид върху стените на капилярите, костния мозък и далака. В този случай единствената клинична проява на аргирията е инфекциозните заболявания, които се появяват и не са потвърдени дори и източника на инфекцията. Това вече е потвърдено от група учени от Калифорнийския институт за медицински проблеми на човека.

Установено е, че сребърната вода унищожава около 700 вида болестотворни бактерии, микроорганизми и вируси, много болести – над 100, възпаления, инфекции, помага за възстановяване след операции.

Питейната вода – е тази, в която концентрацията на сребърни йони е 35 мкг / л. Такава вода се разрешава от здравните стандарти за храните, според които се позволява съдържанието на сребро в питейната вода до 50 мг / литър. Лекарите съветват да се използва редовно тази вода за пиене просто, колкото за профилактика на редица различни заболявания. На първо място за всички заболявания на стомашно-чревния тракт. Също така сребърната вода се използва за готвене, за по-добро съхранение на домашните заготовки (кисели краставички, конфитюри и други). Тя може да се използва за дезинфекциране на детски играчки и изделия от стъкло, за да ги предпазите от бактерии. Пиенето на такава вода може да бъде по всяко време. Във водата от сребро за пиене, можете да добавите ябълков оцет и мед, за да се накисва в нея глина за лечебни приложения, да киснат билки с различни концентрации.

Концентрат или концентрирана сребърна вода във водата, в която концентрацията на сребърни йони е 10 000 мкг/литър. Тя може да се използва за инхалация при белодробни болести, за козметични цели за миене, поливане растения и семена, за миене на зеленчуци и плодове.

При използване на овлажнител на въздуха вместо обикновена вода е за предпочитане да се използва сребърна. Това ще създаде атмосфера на свежест и чистота в дома или офиса. И ако сложите овлажнител сред цветята, те ще Ви зарадват с буйна зеленина и красиви цветя. За овлажняване е най-добре да се използва концентрирана сребърна вода.

Коментираната сребърна вода успешно може да се използва от градинари и фермери, за да се увеличи и съхранени прибиране реколтата, да се увеличи устойчивостта на растенията към вредители и микроорганизми, за да се удължи живота на отрязаните цветове. Накисването в сребърна вода на грудки и семена преди сеитба увеличава имунитета на растенията към патогени и увеличава покълването на семената. За накисване на семена и луковици се използва излишната вода със същата концентрация като за накисване на семената и за покълване. Накисването се извършва за 2-3 часа.

Когато поливате растенията със сребърна вода се получзва дезинфекция на почвата от микроорганизми, мухъл и гъбички. За поливане на растения се разтварят в 10 литра вода 1 чаша (200 мл) вода с концентрация на сребро. Когато се засадят растенията, пръскането със сребърна вода намалява честотата на гъбичните заболявания по растенията. За тази цел водата, която ще използвате трябва да бъде с една и съща концентрация, както и за напояване. Сребърната вода удължава живота на рязаните цветове. Използвайте за нарязаните цветове вода със същата концентрация, както и за напояване. Ежедневно подменяйте водата с нова.

Сребърна вода дозировка.

Въз основа на работата на някои изследователски институти, са приети следните препоръки за употребата на сребърна вода в различни медицински области.

Хирургия (при поражение на костите, мускулите, ставите, лимфата и други). Концентрацията на сребро е 20-30 мг / л, с температура на разтвора – 30-32 °С. Използва се за промивки, лосиони, компреси и за въвеждане в устата.

Офталмология (конюнктивит, блефарит, кератит).  При тези възпаление на слъзната торбичка и други възпалителни процеси, в такива случаи концентрацията на среброто трябва да е 10-20 мг / л със стайна температура на водата, за лосиони и компреси.

УНГ – с поражение на външния слухов канал, отит, ринит, мастоидит, ларингит, фарингит, тонзилит, както и в различните форми на ангина и грипни епидемии. Концентрация на среброто е от 20-25 мг / л, загрят разтвор се използва за лечение и профилактика на изплаквания, промивки и лосиони.

Терапия и ендокринология (лечение на стомашни и дуоденални язви, хроничен гастрит придружен от киселини в стомаха, както и за лечение на секреторна невроза с увеличена секреция на стомашен сок, колит и ентерит, с метаболитни нарушения – диабет, диатеза и ендокринни заболявания, концентрацията на сребро трябва да е от 20 мг / л, две супени лъжици на ден 15-20 минути преди хранене за един до три месеца.

За дълго време се е смятало, че възпаление на стомашната лигавица, причинено от нездравословен начин на хранене, и т.н., и едва наскоро е идентифициран микробния компонент – хеликобактер. По време на своята жизнедеятелност микробът се храни с еритроцити и отделя амоняк и някои други вещества, увреждащи лигавицата на стомаха и дванадесетопръстника. Освен това, при неговото присъствие стомашният сок е особено агресивен. Всичко това води до развитието на повечето стомашно-чревни заболявания. Сребърните йони ефективно инхибират helicobacter pylori. Като правило, използвайте йонирана сребърна вода вътрешно при лечение на стомашно-чревни заболявания по 100-150 мл 3-4 пъти дневно 30 минути преди хранене за 2-4 седмици.

Инфекциозни заболявания (паратиф, коремен тиф, дизентерия, скарлатина, дифтерит и т.н.). за тях концентрацията на сребро е от 10 мг / л, по суп. лъж. на 4 часа както и изплакване с клизми с топла вода.

Дерматологични проблеми (ожулвания и гъбични кожни лезии). Сребърна вода с концентрация на среброто от 30-35 мг / л, загрят разтвор.

Стоматологични проблеми (стоматит, гингивит и други). Сребърна вода с концентрация на среброто от 20 мг / л, загрят разтвор за изплакване.

При повишена нервна възбудимост е нужно да се изпива на ден по 3 чаши сребърна вода. 5 дни са достатъчни за да се нормализира състоянието.

За профилактика на сърдечносъдови, жлъчни и стомашни заболявания, да се пие по чаша сребърна вода на ден.

При тежка менструация и по време на менопаузата, всеки месец продължение на седмица е препоръчително да се пие чаша сребърна вода 1 път дневно 30 минути преди хранене.

За акне веднъж седмично да се налага на лицето компрес със сребърна вода за 10-15 минути.

За да се поддържа добро здраве, лекарите препоръчват лечение със сребро, т. е., не забравяйте да пиете сребърна вода сутрин. В крайна сметка, наред с други неща, в есенно-зимния период консумацията на сребърна вода помага на тялото да устои на настинки, а през лятото се увеличава устойчивостта на организма към инфекции без развитие на чревната дисбиоза.

За ракови тумори се използва сребърен концентрат от 20-35 мг / л, за инжектиране в зоната на растежа на тумора.

Външно приложение. Когато имате гнойни рани, пустулозни кожни заболявания, изгаряния, дерматит, екзема, хемороиди, както и за дезинфекция на вода за къпане на децата, се  използва концентрация на разтвор на 500-1000 мг / л във формата на компреси, бани и лосиони.

Как се прави сребърна вода.

За приготвянето й се използват различни методи. Нашите предци са използвали най-прост начин – съхраняват вода в сребърни съдове, или потапяли в контейнер сребърна монета, лъжица или друг сребърен предмет. За съжаление, концентрацията на сребърни йони в тази вода е твърде ниска. Следователно са нужни други методи за получаване на сребърна вода.

Електролитен – два електрода специални от електролитен апарат се пускат във водата. В промишлеността, процесът на получаване на питейна „сребърна вода“ е следващият – пречистена, частично обезсолена вода от подземни кладенци или нормална чешмяна минава се прекарва през съоръжение, в което има наситени води със сребърни йони.

Студено пасивен – във водата за известно време се потапят сребърни предмети (кръст, лъжица, монети, спирала, сребърен пясък) или водата се минава през сребърни филтри под налягане (до 3 атм.).

Горещо пасивен – потапя се във вода нажежено сребро. Необходимо е продуктът за нагряване от сребро да се сложи в чаша с чиста, преварена вода. След 2 часа инфузията ще съдържа сребърни частици. Това лечебно средство може да се използва за много заболявания.

Дръжте „сребърната“ вода в тъмно място или в тъмен съд без всякаква прозрачност. И най-малката светлина ще доведе до пълна загуба на терапевтичните й свойства. Промишлено пречистената вода (хлорира и др.) трябва да бъде предварително филтрирана или да престои няколко часа, за да се премахнете хлора. Сребърната вода не трябва да се вари, но тя не се страхува от студ. Едва при температури под 40 ° C, нейните терапевтични и бактерицидни свойства не се проявяват.

За получаването на сребърна вода в дома може да се използва питейна вода от всеки източник след дезинфекция (кладенец, езеро, река и дори блато) и за лечението може да се използва домашни йонатори на сребро от търговската мрежа. Въпреки това, съдържанието във водата на катиона (сулфати, хлориди, въглеводороди) и аниони (главно алуминий и желязо с различни валенции) могат да намалят добива на сребро до 90% т. е. вместо 35 мг / л да стане 4.3 мг / л . От друга страна, напълно чиста от минерални вещества вода, например дестилирана, електролитен процес на разлагане на среброто на практика не с еполучава. Добивът на среброто също се влияе от много други фактори: .. рН на разтвора, температурата, обемът на разтвора, разстоянието между електродите, областта електрод, смяна на полярността, разбъркването на разтвора и т.н. Домашните йонатори имат малки електроди, които се износват бързо, площта на електрода се намалява, увеличава се плътността на тока – оттук се получава и бърз спад в изходния ток с всяка следваща употреба.

Но има и друг начин, който повишава лечебните свойства на сребърната вода. Вземете батерия и към анода ( „+“ ) прикрепете сребърен предмет. Най-добре е, ако среброто е колкото си може да е по-чисто. И на катода ( „-“ ) прикрепете предмет от неръждаема стомана. Тези предмети ще са електроди. Вкарайте ги във водата, но без да се допират до нея оголени кабели, само електродите да се вкарат вътре.

След като сребърният предмет бъде обгърнат от бял облак, премахнете устройството. Оставете водата за около 4 часа и след това ще е готова за използване.  Водата е подходяща за използване. Проблем остава само концентрацията. Тъй като няма как да се замери, по-добре е да не я използвате вътрешно и за очи, а само за кожата или за градината.

Уред за сребърна вода Dr.Silver 101+ за 20 000 литра. Спестявате над 3000 лв. от покупка на малки дози от аптеката.

Уред за сребърна вода Dr.Silver 101+ за 20 000 литра. Спестявате над 3000 лв. от покупка на малки дози от аптеката.

Уреди за сребърна вода.

Един от уредите за сребърна вода, който е от ново поколение и се продава от GreenMaster (green-master.euе) е Dr. Silver 101. Цената му е 78.00 лева, но има и други 2 подобни продукта –  за 49 лв. Dr. Silver mini и Dr. Silver Universal за 129 лв. За уреда Dr. Silver 101 пише в сайта, че освен отделянето на сребърни йони, извършва и магнитна обработка и структуриране на водата, и за подсилване на ефекта е добавена силата на 101 билки.

От сайта tehnomag.net се предлага уредът Dr. Silver и на промоция в определен срок.

В домашни условия можете да си направите сребърна вода като използвате например старо зарядно за телефон и оголите двата кабела в края и към полюсите прикрепите два сребърна пръстена, предварително изчистени със сода. Те не трябва да се допират във водата.

Сребърна вода бебе.

Сребърната вода се използва и за лечение на бебета.

Сребърната вода се използва и за лечение на бебета.

За дезинфекция на вода, с която се къпят децата се използва концентриран разтвор на 500-1000 мг / л. Освен това се използва и под формата на бани и други външни приложения.
Ако са налице ожулвания и гъбични кожни лезии, порязвания, ожулвания, рани от изгаряния, се използва топъл разтвор на сребърна вода за лосиони, компреси и за втриване с концентрация 30-40 мг / л. Това се отнася и а възрастни хора.

За да се предотвратят вирусни и бактериални заболявания при деца се препоръчва да им се дават две или три супени лъжици сребърна вода веднъж или два пъти през деня. Сребърната вода действа благоприятно на обменните процеси в организма. В зависимост от концентрацията на йоните на среброто  (Ag +), те инхибират или стимулират активността на някои ензими.

Сребърна вода с НЕВОТОН - ИС 112, за 236 лв. от samozdrav-bg.com.

Сребърна вода с НЕВОТОН – ИС 112, за 236 лв. от samozdrav-bg.com.

Вдишването на аерозоли от спрей със сребърна вода е един ефективен метод с добър ефект при възпаление на гърлото. В непосредствена близост до нослето на детето направете няколко впръсквания във въздуха.

Д-р Михайлов препоръчва да се пие 1-3 пъти дневно сребърната вода по чаена лъжица. Тя е и безопасна, така че е напълно приложима и за деца­та. За тези от тях, които посещават ясла и градина, за почистване родителите е добре да използват тампони, добре напоени със сребърна вода и да капват от нея във всяка ноздра сутрин и вечер.

Инхалации със сребърна вода.

Концентрират или концентрирана сребърна вода, в която концентрацията на сребърни йони е 10 000 мкг/литър, може да се използва за инхалация при белодробни болести, за козметични цели за миене, поливане растения и семена, за миене на плодове и зеленчуци.

Сребърна вода цена.

Във всяка аптека е възможно да се открие лековитата течност на сравнително достъпна цена, от пет до десет лева, в зависимост от концентрацията и грамажа на сребърни йони.

Сребърната вода Вербена.

Сребърната вода Вербена.

Сребърна вода Аркол с разтвор 30 %  в опаковка от 100 мл, струва 4,80 лв. от аптека Фрамар – apteka.framar.bg.

Сребърна вода Вербена 200 мл, се предлага на цена от 5,10 лв. от магазин Зоя – zoya.bg.

Сребърна вода Аркол.

Тя ускорява тъканното дишане с повече от 4 пъти. Активира имунната система, подсилва действието на билките до 7 пъти, а на лекарствата до 10 пъти. Съдържа колоидно сребро. Действа мощно антимикотично, антивирусно и антибактериално. Има разностранно приложение – вътрешно и външно главно за дезинфекция и за компреси при рани от изгаряния, в хирургията и други.

Сребърна вода и клеева тинктура.

Много добър ефект има съвместното действие на клеева тинктура с колоидно сребро. Комбинират се по десет милилитра от двете съставки, които се използват като назални капки. В ноздрите се накапва по капка от тях два-три пъти дневно.

Разтворът с тази комбинация може да се прилага и при бебета и деца, но да се внимава, защото прополисът е в състояние да предизвика алергична реакция.

Сребърна вода хрема.

По същество се използват за хрема капките коларгол, които съдържат колоидно сребро и йод. Капките са неприятни и цапат и имат специфично приложение, правилата, на което трябва да спазвате.

Капките действат добре при хрема и синузит, защото те спомагат за изчистване на секрета в синусите. Има вероятност от риск от пресушаване на лигавицата, който не е малък и трябва да се внимава.

Сребърна вода в носа.

Сребърна вода за лице.

Сребърна вода със силна концентрация се използва само външно: за да избърсване на лицето, вливане в носа, гаргара на гърлото когато е възпалено, или вместо лосион, при кожни заболявания.

Сребърна вода при акне. Веднъж седмично може да се наложи на лицето компрес със сребърна вода за 10-15 минути.

За стесняване на кръвоносните съдове и порите се използват сребърни ледени висулки или кубчета. След измиване избършете лицето с кубчета лед, направени от концентрирана сребърна вода. Тази процедура е много полезна. От лед масаж на лицевите мускули стават по-силни. Чрез него мускулите по-добре поддържат кожата и бръчки не се появяват дълго.

Маска за мазна, пореста, склонна към възпаление кожа. Магарешки бодил смлян на пудра с водорасли, който може да се купи от аптеките. Разрежда се с концентрирана сребърна вода, докато се получи консистенция на каша и се слага на лицето. Когато изсъхне маската, можете да го измиете, което е по-добре да се направи със сребърна вода.

Уред за сребърна вода Dr.Silver Mini.

Уред за сребърна вода Dr.Silver Mini.

Подхранваща маска за суха и нормална кожа. Съставки: жълтък и растително масло. Разредете 1 жълтък с 1 чаена лъжичка растително масло и една чаена лъжичка концентрирана сребърна вода. Сместа се нанася върху лицето с тампон. След 3-5 минути, нанесете втори слой, и след 20 минути измийте маската с разтвор на студен чай. И ако добавите към чаша сребърна вода лимонов сок, и 1 ч. л. глицерин, ще си направите лосион за нормална кожа.

Лечение със сребърна вода за отпусната кожа на лицето с бръчки. Задължително: 1 ч.л. растително масло, 1 ч. л. лимон, 1 ч. л. глицерин, яйчен жълтък, 1 супена лъжица концентрирана сребърна вода. Смесете съставките. Нанесете маската в 2 слоя върху лицето си за 15 минути, изплакнете със студен чай.

Сребърна вода за очи.

При заболявания на очите може да си послужите със сребърна вода с концентрация 10-20 мг/л със стайна температура. Тя е ефективна за конюнктивит, блефарит, кератит, възпаление на слъзната торбичка и други възпалителни заболявания, за които тя се използва като капки или за промивки. Можете да си купите сребърна вода от аптеките.

Тампони със сребърна вода.

Полезната сребърна вода се използва и срещу коварната бактерия ешерихия коли, която убива. Препоръчаният вътрешен прием на лековитата вода е за 14-20 дни по 100 мл с разтвор 5 мг/л. Ако се открива ешерихия коли във влагалищния секрет, в такива случаи се препоръчват тампони напоени със сребърна вода.

Сребърна вода д-р Михайлов.

Сребърна вода - йоните на среброто са активни срещу около 700 вида бактерии, вируси, гъбички и паразити.

Сребърна вода – йоните на среброто са активни срещу около 700 вида бактерии, вируси, гъбички и паразити.

Д-р Михайлов препоръчва да се пие 1-3 пъти на ден сребърната вода по ч.л. Тя е и безопасна, така че е напълно приложима и за децата. За най-малките от тях, родителите е добре да използват за почистване тампони, напоени със сребърна вода.

За гъбички candida ablians, той препоръчва десет последователни дни в месеца да се прилагат тампони напоени със сребърна вода, освен основното лечение.

Препоръките на д-р Михайлов са, да се използват всички природни средства за лечение – тинктури (да се ползват и за инхалация), билки, правилно дишане, сред тях е и лековитата сребърна вода.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *