Естествени средства за лечение на подагра

Няколко природни средства за лечение на подагра

Подаграта е болезнена форма на артрит, която се причинява от образуването на кристали пикочна киселина в ставите, особено в ставите на палеца. Тези кристали причинят възпаление, скованост и понякога силна болка и, въпреки че се счита за заболяване на богатите само, той засяга хора от всички социално-икономически нива. Честотата на болни от подагра изглежда е във възход и се смята, че някои 2-5 млн. души само в Америка страдат от нея.

Естествени средства за лечение на подагра – ягоди

Естествени средства за лечение на подагра – ягоди

Болката и възпалението са само част от проблема, все пак. Високите нива на пикочната киселина в тялото може да доведе до проблеми като диабет, сърдечна дисфункция (поради повишено кръвно налягане и холестерол) и бъбречно заболяване.

Добрата новина обаче е, че има и естествени начини за лечението й.

Намаляване или избягване на сладки храни.

Множество изследвания са открили връзка между сладки храни и напитки, както и за развитието на подагра: в действителност, едно изследване показва, че мъжете, които консумират две сладки напитки на ден са 85% по-вероятно да имат проблем с подагра, отколкото мъжете, които консумират една или по-малко сладки напитки месечно. Особено важно е да се избягват храни с високо съдържание на фруктоза царевичен сироп. Прочети внимателно етикетите, като захар и царевичен сироп се съдържа в много храни.

“Демир

Да не се ядат рафиниран зърнени храни, а нерафинирани такива.

Да не се пие алкохол. Да се ограничат животинските храни.

Наднорменото тегло или затлъстяването е свързано с подагра, докато загубата на тегло е свързана с облекчаване на симптомите й. Така че не забравяйте да включите някои упражнения всеки ден.

Яжте череши и ягоди всеки ден.

Включително пресни, органични ягоди и / или череши в диетата е друг голям, естествен начин за лечение на подагра. Тези плодове са богати на антоцианини и биофлавоноиди, които са показали, че значително намаляват възпалението и помагат за предотвратяване на обострянията от артрит.

Докато някои от предложенията по-горе може да изглеждат крайни, те всъщност ще ви помогнат да избегнете възпалителния процес, който тръгва с изостряне на заболяването подагра.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *