Естествени средства за избавяне от пикочна киселина

От високите нива на пикочна киселина ще можете да се избавите с естествени средства

Когато организмът разгражда вещества, наречени пурини той отделя други известни като пикочна киселина. Тя се изхвърля от тялото чрез урината и ако не се разгради причинява здравословни проблеми. Някои последици, които могат да възникнат от задържането на твърде много пикочна киселина вътре в тялото са камъни в бъбреците, подагра, ставни неудобства, метаболитна ацидоза, диабет, левкемия и бъбречна недостатъчност.

Естествени средства за избавяне от пикочна киселина – зехтин

Естествени средства за избавяне от пикочна киселина – зехтин

Да знаете начините как да се отървете естествено от високите нива на пикочната киселина е от съществено значение за поддържане на вашето здраве.

Дяволски нокът

Една от най-мощните билки за разтваряне и премахване на пикочна киселина. Той не само премахва пикочната киселина от кръвта, но също така помага за облекчаване пристъпите на подагра и други възпалителни заболявания, които са причинени от натрупване на пикочната киселина. За да получите ползите от това билково лекарство трябва да вземате до 500-750 мг от билката на добавка до три пъти дневно. Вие също може да пиете чай от билката по няколко пъти на ден.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Сода за хляб

Друг мощен лек за понижаване на нивата на пикочната киселина в организма е содата за хляб. Той помага за балансиране на киселинните нива в организма. За да помогне с понижаване на нивата на пикочна киселина содата трябва да се взема половин чаена лъжичка с чаша вода. Вие ще направите добре да пиете това лекарство до четири пъти на ден.

Лимонов сок

Ако имате високи нива на пикочна киселина в тялото си, най-добре е да започнете да пиете много лимонов сок или домашно приготвена лимонада. Той съдържа големи количества витамин С, който помага за промиване на киселината от тялото.

Зехтин

Една от основните причини, пикочната киселина да има способността да се натрупва в кръвоносните съдове е следствие от липсата есенциални мастни киселини, които помагат да се контролира нивата на пикочна киселина в организма. Добавяне на студено пресован зехтин в хранителните ястия и проникването му в организма, може да поддържа нивата на пикочната киселина нормални, така че увреждането на тялото да не се получи. Зехтинът помага и срещу възпаленията в ставите и болките.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *