Срещу хъркане създадоха вече и биберон

Новата играчка против хъркане ще помогне на 3 милиона британци

 

Учени създадоха нов уред против хъркане. Той струва 70 британски лири и принципа му на действие е да издърпва езика напред и по този начин осигурява безпрепятствено достъп на въздух по време на спане. bTV съобщи, че преди лягане пациентът трябва да плъзне върхът на езика си върху засмукваща част на биберона, който се поставя в устата. Над зъбите се поставя пластмасово капаче и така „залъгалката срещу хъркане” се закрепва неподвижно.

Срещу хъркане създадоха вече биберон

Благодарение на придърпването на езика се осигурява безпрепятствено преминаване на въздуха и с това се избягва досадното хъркане. Размерът на уреда е не по-голям от обикновена детска залъгалка. Той може да помогне и на тези, които страдат от опасното заболяване сънна апнея, което представлява появата на дълги дихателни паузи по време на съня. От своя страна те водят до високо кръвно и инфаркти.

Уредът е изпробван я Канада и е приложен за една нощ на 32 доброволци, страдащи от хронично хъркане. В тези случаи той дал много добри резултати, като на около една трета от участващите в експеримента случаите на събуждане са спаднали наполовина. При 40% от тях хъркането спряло.

Създаденият вече нов уред срещу хъркане, който прилича на биберон се нарича Good Morning Snore Solution.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *