За по-малко нерви: Нов или употребяван стартер за автомобила?

Ако е дошло и до Вашата глава, стартера на автомобила да се развали, имате два варианта или да го смените с употребяван или да закупите нов.

image03Ако имате финансовата възможност за нов, не се колебайте да вземете за колата нова част, защото поне ще знаете, че ще има дълъг живот и този проблем скоро няма да Ви тревожи, докато при употребявания има голяма доза риск, след седмица да откажа и да купувате друг, което означава, че не само нищо няма да спестим, а ще изразходваме двойно повече средства за ремонта.

От друга страна може и да попаднем на читав употребяван стартер, който да работи отлично и да облекчи джоба ни. При покупката на стартер, както и при всяка една инвестиция във вещ, нещата опирот и до късмет – може да вземем употребяван стартер, който да върши перфектна работа години наред или нов, който да се скапе за отрицателно време.

Употребяван стартер има в автоморгите, а също така и някои магазини предлагат вече употребявани стартери.

Основното им предимството е достъпната цена, особено като се има предвид, че във автомобила постоянно се влагат средства по подръжка и зареждане, то всяка икономия е от значение. Също така може да попаднем на оригинален качествен стартер, който да е много запазен или да е бил добре поддържан – без следи от нагар или пък ремонтиран.

Има хора, които при дребен проблем, решават да сменят целия стартер, не да го ремонтират, защото могат да си го позволят. Така че, след ремонта, макар и употребяван, стартерът ще върши перфектна работа. Разбира се, ако сте решили да си взимате втора употреба стартер, задължително го изпробвайте, не купувайте на сляпо и ако има начин искайте някаква гаранция, поне да се застраховате, че другия месец няма да давате пари за същото нещо и да хабите нерви и време по сервизи.

“Демир

Ако не Ви се занимава да търсите и изпробвате употребявани стартери и можете да отделите средства за нов, то това е по-добрия вариант. Отново, обаче, за да не се налага повторна смяна, пазарувайте от места, където продуктите са а гаранция за качество, с установен произход и оригинални.

Ако не знаете такова място, разпитайте във форуми, допитайте се до хора изпатили или с опит в тази сфера.

Сред едни от най- препоръчваните магазини за стартери и алтернатори са Франсизкуп. Фирмата предлага изключително многообразие от стартери за различни марки автомобили на много ниски цени.

Не си мислете, че цената е ниска, защото отговаря на качеството, причината за поддържане такива конкурентни цени е, че фирмата се занимава и с рециклиране на стартери, тоест давате стария и взимате нов, като доплащате някаква сума.

Естествено цените не са като за стартери втора употреба, но за качеството което получавате напълно си заслужават. На сайта на магазина – fransizkup.bg можете да разгледате асортимента от продукти, с който разполага магазина, има описание, ценова листа, за да направите съпоставка с други магазини и да направите своя избор.

Освен Франсизкуп има и други надеждни магазини, които ще Ви предложат както нови така и втора употреба стартери, с дълъг живот и отлично представяне при работа, освен това повечето магазини, разполагат и с експерти, които да Ви дадат съвет кое е по- удачно за Вас – употребяван или нов стартер, в зависимост от финансовите средства, с които разполагате и нуждите на автомобила.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *