Как се премахват старчески брадавици

Неприятните старчески брадавици се появяват с напредване на възрастта и се премахват чрез електрокоагулация

С напредването на възрастта по тялото на човек се появяват възрастови или познати като старчески брадавици. Те започват да покриват тялото след 45-50-годишна възраст и най-честите места, които населяват, са гърба, деколтето, раменете.
Неприятните старчески брадавици, които започват да издават възрастта, се наричат още себорейки. Обикновено са много но рядко причиняват сърбеж.
Различават се два вида – плоски и надигнати. Плоските варират на големина от такива с големината на леща, та чак до такива с големина на грахово зърно. Понякога неприятните старчески брадавици се сливат, като образуват по-големи форми.

старчески брадавици

Неприятните старчески брадавици се появяват с напредване на възрастта и се премахват чрез електрокоагулация

На цвят неприятните старчески брадавици варират от светлосив през кафеникав, до сивкавожълт. Надигнатите старчески брадавици са с овална форма и неравна повърхност.
За щастие загрозяващите старчески брадавици не се израждат в злокачествени образувания и не носят опасност за здравето. В повечето пъти не се налага тяхното премахване, но при нужда те биха могли да бъдат подложени на електрокоагулация.
Премахването на брадавиците трябва да става под лекарско наблюдение, защото не се знае точно от какъв вид са – дали са старчески брадавици или са нещо по-опасно, което би могло да причини невъзравтими щети на тялото. Затова е добре винаги да се консултирате с лекар дерматолог, който да прецени дали дадена брадавица може да се премахне с народни и бабини рецепти, или заслужава по-засилено внимание и се нуждае от лекарска намеса.
За лекуването на старчески брадавици в народната медицина има доста рецепти – сок от смокини, налагане със счукан чесън или със сурови картофи, пиене на спиртна настойка от хвойна и др.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *